Life

Curiozități despre alimente

today8 martie 2023

Fundal

Unii spun că oamenii nu pot rezista fără iubire, alții spun că de oxigen avem cea mai mare nevoie, dar suntem siguri că hrana este combustibilul existenței umane. O mâncăm în fiecare zi, dar cât de multe știi despre ea? Am reunit această serie de informații interesante despre alimente care vă vor uimi.

Mierea, alimentul care nu expiră niciodată

Când este păstrată în stare naturală, mierea are un conținut scăzut de umiditate și un conținut ridicat de aciditate, doi factori care mențin acest aliment veșnic proaspătă. De aceea, mierea poate fi consumată și peste ani de zile, dacă a fost depozitată corect.

Dulce ca nectarul

Știați că „nectarină” înseamnă dulce ca nectarul și aceasta este cel mai probabil originea numelui. Studiile au sugerat că nectarinele și piersicile au apărut în China cu peste 2.000 de ani în urmă și au fost introduse în Anglia la sfârșitul secolului al XVI-lea sau începutul secolului al XVII-lea.

Din punct de vedere nutrițional, nectarinele sunt o sursă mare de vitamina C și A și sunt abundente în antioxidanți. Ele ajută la pierderea în greutate, ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale și la starea generală bună. De asemenea, ajută la îmbunătățirea imunității și a sănătății inimii.

Merele vă oferă mai multă energie decât cafeaua

Dacă aveți mai puțină energie în timpul după-amiezii, atunci luați în considerare să mâncați un măr în loc să cumpărați o ceașcă de cafea. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, consumul de mere este opțiunea perfectă (și sănătoasă) pentru a vă ajuta să rămâneți plin de energie toată ziua.

Porumbul are un număr par de rânduri

De regulă, un porumb mare are aproximativ 800 de boabe așezate pe 16 rânduri, iar indiferent de numărul lor, un porumb va avea întotdeauna un număr par de rânduri cu boabe.

Broccoli are mai multe proteine decât o friptură

Alimentul care conține mai multe proteine decât o friptură este broccoli. În plus, această legumă are mai multă vitamina C în comparație cu legumele de culoare deschisă. Iată și alte beneficii pentru care ar trebui să introduci în alimentația ta această legumă verde!

Cum s-a inventat salata Caesar

Salata Caesar își are originea în orașul mexican Tijuana. În anul 1924, într-o zi de sărbătoare, bucătarul Caesar Cardini organiza o petrecere, când a rămas fără mâncare. A adunat toate ingredientele pe care le avea în bucătărie și a creat această salată unică, care a avut, evident, mare succes.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Pe 17 martie, la Biblioteca Județeană va avea lansarea unei cărți, autoare Doina Ruști

Vineri, 17 martie, ora 12.30, la Biblioteca Județeană "Alexandru Odobescu" Călărași, va avea loc un eveniment, dedicat volumului Depravatul din Gorgani și lumii fanariote din cărțile Doinei Ruști. DOINA RUŞTI, prozatoare de referință, cu certă contribuție atât în neogotic, cât și în în realismul psihologic, apreciată pentru originalitate și erudiție epică, a scris trilogia fanariotă, (Homeric, Mâța Vinerii, și Manuscrisul fanariot) și romane cu miză socială puternică: Fantoma din moară, […]

today8 martie 2023

0%