Life

Curiozități despre ciocolată. Europenii sunt printre cei mai mari consumatori de ciocolată

today31 martie 2022

Fundal

Îi putem număra pe degete pe cei care nu iubesc ciocolata. Este printre cele mai consumate și adorate dulciuri, dar chiar și la mult timp de la apariția ei, ciocolata naște curiozități printre pofticioși și întrebări printre cercetători. Dincolo de beneficii sau efecte adverse mai sunt și alte lucruri pe care ar trebui să le știi despre ciocolată.

1. Ciocolata ne face mai inteligenți. Sau cel puțin așa deducem din studiul care spune ca există o legătură strânsă între cantitatea de ciocolată pe care o consumă o țară și numărul de laureați Nobel pe care ii dă acea țară.

2. Ciocolata învinge un sistem de securitate. Un hoț de bijuterii a reușit să dea o lovitura de 27 milioane de dolari în 2007 după ce a reușit să câștige încrederea paznicilor de la o bancă din Antwerp, Belgia, oferindu-le ciocolată.

3. Ciocolata se poate transforma în recuzita. Sângele din celebra scena a dușului din Psycho era, de fapt, sirop de ciocolată.

4. Ciocolata, muniție de război. La un moment dat, armata germană plănuia să îl ucidă pe Winston Churchill cu o tabletă de ciocolată explozibilă.

5. Ciocolata era considerată mâncare pentru zei, sau cel puțin așa s-ar traduce numele științific al arborelui de cacao.

6. E nevoie de aproape un an întreg pentru ca un arbore de cacao să producă suficiente boabe de cacao cât să se poată fabrica 10 tablete de ciocolată.

7. Ciocolata are peste 600 de compuși care dau aroma și gustul, în timp ce vinul roșu doar 200.

8. În perioada de glorie a imperiului Aztec, boabele de cacao erau monedă de schimb.

9. Ciocolata îți face inima să bată mai tare decât un sărut.

10. Ruth Wakefield, cea care a inventat rețeta de biscuiți cu bucăți de ciocolată a vândut rețeta fabricii Nestle primind în schimb, provizii de ciocolată pe viață.

11. Industria ciocolatei este evaluată la 110 miliarde de dolari pe an.

12. Cea mai mare ciocolată din lume a cântărit 5,792 kg ți a fost creată în Marea Britanie, în octombrie 2011.

13. Cea mai valoroasă tabletă de ciocolată din lume este considerată o ciocolată veche de un secol, care a fost purtată de căpitanul Robert Scott în expediția în Antarctica. A fost vândută la licitație în 2001 cu 687 de dolari.

14. Un studiu făcut în 2013 arată ca mirosul de ciocolată simțit într-o librărie convingea cu 22% mai mulți oameni să cumpere cărți și pe 40% dintre ei să aleagă o carte de bucate sau un roman de dragoste.

15. Europenii sunt printre cei mai mari consumatori de ciocolată. Practic, în Europa se mănâncă jumătate din cantitatea de ciocolată vândută la nivel mondial, iar la acest capitol sunt campioni britanicii, elvețienii și nemții care mănâncă 11 kg pe an.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Neobișnuit

Metale prețioase în electrocasnicele vechi. Cineva s-a gândit să exploateze această resursă

Conform unor studii, în întreaga lume există milioane de dispozitive electronice nefolosite, telefoane mobile vechi, console de jocuri, aparate stereo vechi, echipamente computerizate învechite și imprimante. Acestea conțin cupru, argint și chiar aur, împreună cu o gamă largă de elemente valoroase. Cineva s-a gândit deja să exploateze această resursă urbană și chiar și scoată bani buni din ea. Spre exemplu, profesorul Veena Sahajwalla are, în acest moment, în cadrul Universităţii […]

today31 martie 2022

0%