Life

Curiozități interesante…Știați că?

today31 ianuarie 2022

Fundal

 

Știați că este ilegal să hrăniți porumbeii pe străzile din San Francisco?

Sigur, un strop de pesmet pentru a hrăni păsările flămânde poate părea inofensiv, dar în popularul oraș din California, ai putea avea probleme.

Știați că un astronaut este alergic la lună?

În timpul misiunii Apollo 17, astronautul Harrison Schmitt a aflat că a avut o reacție severă la praful lunar.

Știați că există un muzeu de toalete?

În New Delhi, Muzeul Internațional al Toaletelor Sulabh prezintă o colecție rară care detaliază evoluția istorică a toaletelor din 2500 î.Hr. până în prezent. Dacă veți vizita expoziția, veți afla despre sistemul sanitar al societăților antice, vă veți minuna de toaletele elaborate decorate ale Europei din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea și chiar veți putea să vă așezați pe una din Austria care are forma unui leu!

Știați că bărbații vikingi purtau machiaj?

Fără îndoială, vikingii au fost unii dintre cei mai duri bărbați din cărțile de istorie. Cu toate acestea, le păsa de aspectul lor suficient de mult încât machiajul să facă parte din rutina lor de zi cu zi.

Știați că poți să-ți tatuezi globii oculari?

Dacă vrei să-ți tatuezi întregul corp, nu trebuie să te oprești la globii ochi! Mulți fani ai tatuajelor își injectează albul ochilor cu cerneală de tot felul de culori, de la verde la violet. Cu toate acestea, există unele riscuri, cum ar fi durerea, vederea încețoșată și dublă.

Știați că stadionul Eagles a avut cândva o sală de judecată?

Veterans Stadium, unde jucau odată Philadelphia Eagles, avea o sală de judecată pe stadion și o închisoare pentru a se ocupa de fanii zbuciumați ai echipei. Cu toate acestea, unul dintre judecătorii acestei săli de judecată a raportat că 95% dintre „deținuți” nu erau de fapt din oraș!

Știați că „Q” este singura literă care nu apare în niciun nume de stat din SUA?

Parcurgeți lista celor cincizeci de state ingenioase și vă putem garanta că nu veți găsi niciun stat care să aibă litera Q în numele său!

Știați că un jocheu a câștigat o cursă după ce a murit?

Frank Hayes a fost dat drept câștigător la o cursă de la Belmont Park, chiar lângă New York City, în 1923. Cu toate acestea, a existat o mică problemă. Hayes a suferit un atac de cord și a murit în mijlocul cursei, așa că sărbătoarea nu a fost tocmai dulce.

Știați că rechinii iubesc gustul internetului?

În 1987, a fost raportat de The New York Times că rechinii „au arătat un gust inexplicabil pentru cablurile de fibră optică care sunt înșirate de-a lungul fundului oceanului, care leagă Statele Unite, Europa și Japonia”.

Știați că Winston Churchill a fost lovit de o mașină și aproape ucis în timpul unei vizite la New York?

În timpul unui turneu de prelegeri în SUA, în decembrie 1931, Winston Churchill a fost lovit de o mașină în timp ce traversa Fifth Avenue și aproape a fost ucis. Din fericire, a supraviețuit accidentului.

Știați că „strengths” este cel mai lung cuvânt din limba engleză cu o vocală?

Potrivit Guinness Book of World Records, „strengths” este cel mai lung cuvânt din limba engleză cu o vocală. Cuvântul conține nouă litere, opt dintre ele fiind consoane.

Știați că dimensiunea ficatului tău fluctuează semnificativ pe parcursul zilei?

În timp ce studiau șoarecii, cercetătorii elvețieni au descoperit că celulele hepatice ale șoarecilor s-au umflat și s-au contractat până la 40% în timpul activităților zilnice. Deși se cercetează dacă acest lucru se întâmplă în această măsură la oameni, un studiu din 1986 a constatat că ficatul unei persoane se umflă cu aproximativ 20% între zi și noapte – probabil legat de faptul că ficatul nu funcționează la fel de greu atunci când o persoană doarme.

Știați că Liechtenstein are o singură închisoare?

Cuprinsă între Elveția și Austria, țara Liechtenstein are doar 10-20 de oameni în total la singura sa închisoare! Orice infractor care necesită o pedeapsă mai mare de doi ani este trimis la închisori din Austria sau Elveția.

Știați că actorul Daniel Radcliffe a folosit aproape 70 de baghete și 160 de perechi de ochelari în timpul realizării filmelor Harry Potter?

Potrivit The Hollywood Reporter, echipa de producție pentru cele șapte filme a realizat, de asemenea, 40 de versiuni ale medalionului lui Salazar Slytherin, 250 de tablouri pentru Scara de marmură, 900 de fiole de memorie pentru cabinetul din biroul lui Dumbledore și 210.000 de monede pentru scena băncii Gringotts, numai pentru ultimele două filme.

Știați că durează doar șase minute pentru ca alcoolul să-ți afecteze creierul?

Acordă-ți 6 minute și vei vedea că băutura ta alcoolică preferată îți poate ajunge la cap mult mai repede decât crezi. Cercetătorii de la Spitalul Universitar Heidelberg au descoperit că la doar șase minute după consumul de alcool, au loc deja schimbări în creier!

Știați că un poștaș a făcut un castel în Franța?

Le Palais Idéal este un castel de 85 de metri lungime și 33 de metri înălțime, situat la sud de Lyon, făcut din stânci pe care un poștaș francez din secolul al XIX-lea le-a luat în timpul traseului său de corespondență de-a lungul a 34 de ani. Chiar dacă poștașul nu avea o pregătire oficială în arhitectură, el a construit însuși castelul, inclusiv stâlpii și grotele.

Știați că brânzarii profesioniști studiază dacă muzica poate schimba gustul brânzei?

Visele dulci sunt făcute din brânză! Producătorul de brânză elvețian, Beat Wampfler, cântă melodii de la trupe precum Led Zeppelin și A Tribe Called Quest în timpul procesului său de producere a brânzei și, cu ajutorul studenților de la Universitatea de Arte din Berna, studiază pentru a vedea dacă și cum poate schimba muzica aroma brânzei sale Emmental.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

VIDEO: Olivia Addams a lansat prima ei piesă în limba română

  Piesa “Scrisori în minor” este de o sensibilitate aparte, iar interpretarea indurerată a Oliviei o lasă pe artistă vulnerabilă în fața ascultătorilor. Povestea piesei este despre o iubire neîmpărtășită, în care una din părțile implicate rămâne cu răni deschise, dar înțelege imposibilitatea formării unui cuplu. Versurile și muzica au fost compuse de către Carla’s Dreams și Alexandru Turcu. “<<Scrisori în minor>> reprezintă pentru mine un ultim act de iubire, […]

today31 ianuarie 2022

0%