Life

De ce creează dependență trendurile de pe Tiktok

today16 decembrie 2022

Fundal

Ar trebui să existe grupuri de asistență TikTok pentru oricine dorește să se îndepărteze de platforma social media. Doar dacă vor, desigur. „Majoritatea timpului din vacanța mea de iarnă trecută a fost petrecută pe TikTok, până în momentul în care aplicația și-a dat ultima suflare pe telefon”, a scris Niko Nguyen, un student din Cornell.

Probabil simți și tu o dorință copleșitoare de a-ți verifica TikToker-ii tăi preferați alături de care încerci tendințele de dans, așa cum face Nguyen.

Vizionarea tendințelor de dans declanșează o creștere a dopaminei, hormonul de a se simți bine

În primul rând, videoclipurile de dans de pe TikTok sunt la modă și actuale. Din această cauză, utilizatorii care urmăresc sau recreează dansul simt imediat un sentiment de implicare socială. În plus, clipurile video scurte ale platformei sunt capabile să mențină atenția utilizatorilor o perioadă scurtă. Și de multe ori, utilizatorii simt o „recompensă internă” după ce vizionează un videoclip de dans rapid și vesel. Această „recompensă internă” este cauzată de o creștere a hormonului de a se simți bine, dopamina, oferind spectatorului o strop de plăcere instantanee.

Cât petrec utilizatorii în medie pe zi pe TikTok?

Ei bine, evident că oamenii din spatele TikTok știu. În medie, utilizatorii petrec aproximativ 52 de minute pe zi în lumea TikTok, iar numărul activ de utilizatori este mai mare decât Twitter, Reddit, Snapchat și Pinterest la un loc. Nu este rău pentru o platformă care aproape provoacă dependență, care a fost lansată pentru prima dată în urmă cu doar șase ani, în 2016.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Beyonce va organiza „Club Renaissance” la Los Angeles

Beyonce și Amazon Music vor organiza un eveniment numit „Club Renaissance” în acest weekend la Los Angeles, aparent o sărbătoare a celui mai recent album de șase luni al cântăreței. Petrecerea de lansare a albumului din august a fost considerată prima parte a aevenimentului „Club Renaissance”, la hotelul Times Square Edition din New York, unde mai multe celebrități s-au prezentat la evenimentul tematic Studio 54. Au fost prezente fețe celebre […]

today16 decembrie 2022

0%