Life

De ce femeile sunt mai predispuse la celulită decât bărbații?

today17 octombrie 2023

Fundal

Există două motive principale pentru care femeile sunt mai predispuse la celulită:

Hormonii

Pe măsură ce ajungi la pubertate, rămâi însărcinată sau începi menopauza, nivelul hormonului estrogen din corpul tău fluctuează. Nivelurile variate de estrogen duc la o creștere a grăsimilor stocate, în timp ce procesul natural de îmbătrânire determină o scădere a colagenului. Nivelurile scăzute de colagen provoacă deshidratarea și subțierea pielii, apariția ridurilor, liniilor fine și pierderea fermității.

Fluctuația hormonilor și scăderea producției de colagen fac celulita mai vizibilă pe măsură ce se împinge împotriva stratului exterior al pielii.

Distribuția grăsimii

Pielea femeilor este în mod natural mai subțire decât cea a bărbaților, iar femeile au țesuturi conjunctive dispuse vertical sub piele. Celulele adipoase ale celulitei pot împinge prin țesuturile conjunctive verticale și împotriva stratului exterior al pielii, unde este ușor de văzut pe coapsele și fesele femeilor.

Chiar și femeile slabe care au o sănătate generală bună pot face celulită.

Factori care cresc riscul de celulită

Alți factori vă pot crește riscul de celulită. Îmbătrânirea afectează aspectul celulitei pentru ambele sexe. Unii oameni pot observa acest lucru încă de la pubertate, dar este mult mai frecvent la adulți, deoarece pielea își pierde elasticitatea și colagenul. De asemenea, îmbătrânirea tinde să ducă la pierderea musculară, ceea ce ajută la apariția celulitei.

Un stil de viață sedentar și o alimentație proastă contribuie, de asemenea, la formarea celulitei.

Cum să reduceți aspectul celulitei

O dietă sănătoasă cu proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați sănătoși poate reduce riscul de a dezvolta celulită. Exercițiile de antrenament de forță efectuate de mai multe ori pe săptămână ajută la construirea mușchilor și la scăderea grăsimii, ceea ce ajută și la reducerea aspectului celulitei.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Lucrările la noua creșă din Cartierul de Tineri sunt în grafic, a anunțat primarul Marius Dulce

Lucrările la noua creșă din Cartierul de Tineri, finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, sunt în graficul de lucrări, a anunțat primarul Marius Dulce. Se vor înființa 70 de locuri pentru copii la creșa nouă. Copiii din cele 7 grupe vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi o zonă de joacă […]

today17 octombrie 2023

0%