Divers

De ce merită să alegi proiecte de case mici pentru locuința proprie

today4 mai 2022

Fundal
Se spune ca spatiul mic are avantajele sale.

Casele compacte includ proiecte de case mici cu o suprafata totala de pana la 150 m2, care sunt potrivite pentru o familie de 4-5 persoane si au multe avantaje incontestabile.

Sa le evidentiem pe cele mai importante aspecte ale acestor proiecte case mici si ieftine:

 

  • Cost accesibil

Costul construirii unei case mici este egal cu cumpararea unui apartament cu doua camere intr-o metropola. Ca optiune, orice banca, daca este necesar, va oferi un credit ipotecar pentru construirea unor astfel de locuinte, ceea ce deschide oportunitati pentru familia cu venituri  medii.

 

  • Economii la incalzire

Spre deosebire de casutele uriase, care iau partea leului din bugetul familiei pentru incalzirea spatiului, casele mici sunt o adevarata descoperire pentru proprietarii zelosi. Plata pentru gaz pentru o casa de 150 m.p. este mult masi mica comparativ cu cele peste 150 m.p.

 

  • Timp de constructie rapid

Pentru a proiecta o casa de o suprafata mica, a o construi la cheie si a o pune in functiune, va dura de la 3 la 6 luni. Tipul de material selectat, caracteristicile tehnologiei de constructie si complexitatea proiectului in sine au un impact direct asupra termenilor limita.

 

  • Investitie profitabila

In comparatie cu conacele de 300 de metri care isi asteapta cumparatorul de ani de zile, casutele de tara de o suprafata mica sunt foarte apreciate pe piata imobiliara. Astfel de cladiri pot fi vandute sau schimbate cu usurinta cu unul sau doua apartamente la cererea proprietarului.

Cum sa alegi proiectul perfect de casuta mica dintre modele case mici

Atunci cand luam in considerare proiectele de case mici, este important sa tinem cont de o serie de nuante care vor determina in viitor confortul de viata pentru intreaga familie.

 

  • Etaje

Exista doar doua optiuni aici: constructia unei cabane cu un al doilea etaj cu drepturi depline sau amenajarea unei camere la mansarda. Cu o izolare adecvata, mansarda va fi cea mai buna optiune pentru un dormitor, cresa sau camera de oaspeti.

 

  • Tipul de sol

Este factorul determinant alegerea tipului de sol. Pe soluri dificile, va trebui sa cheltui bani pentru amenajarea unei fundatii monolitice puternice, in zone cu un nivel ridicat de apa subterana – o fundatie de tip gramada.

 

  • Numarul de rezidenti

Inmultind numarul de locuitori cu 30-40, rezulta dimensiunile aproximative ale casei. Astfel, se exclude formarea de zone de tranzit slab functionale si se asigura crearea unui spatiu de locuit confortabil pentru fiecare membru al familiei.

 

  • Scari

Pentru proiectele mici de case, cel mai des sunt utilizate scari in spirala. Spre deosebire de optiunile clasice generale, modelele cu suruburi ocupa un spatiu minim util si se potrivesc oricarei imagini stilistice.

 

  • Iluminatul

Acest articol se refera in principal la mansarda, unde fara ferestre mari camera se poate transforma cu usurinta intr-o mansarda plictisitoare. Instalarea structurilor de ferestre pe intregul plan al frontonului va crea lumina naturala cu drepturi depline si va extinde vizual spatiul de locuit.

Astfel, proiectarea corecta a caselor mici va elimina majoritatea dezavantajelor spatiilor compacte si le va transforma in avantaje. In plus, dezvoltarea unei solutii de design individual va fi primul pas catre realizarea visului pretuit al clientului de o locuinta ideala, reducand costurile de constructie si utilizarea rationala a fiecarui centimetru de spatiu pretios.

Scris de: admin

Articolul precedent

Divers

Ce facem dacă avem infecție urinară și care sunt factorii de risc

Infectiile urinare sunt cauzate de bacterii. Un numar mare de bacterii traiesc in rect si pe pielea perineului. Cel mai adesea, bacteria E. coli, care este aproape intotdeauna prezenta pe organele genitale externe, actioneaza ca un agent patogen microbian.   Bacteriile patrund in tractul urinar inaintand prin uretra, spre vezica si apoi catre rinichi. Indiferent de nivelul sistemului urinar la care au ajuns bacteriile, acestea pot provoca inflamatii si o […]

today3 mai 2022

0%