Life

De ce oamenii foarte inteligenți preferă să fie singuri

today20 aprilie 2022

Fundal

Un studiu de cercetare sugerează că oamenilor foarte inteligenți le place să fie singuri. Oamenii de știință spun că singurătatea reduce anxietatea și te ajută să te relaxezi. Reducerea utilizării rețelelor sociale îmbunătățește bunăstarea emoțională. A fi în mijlocul naturii aduce bucurie.

Prietenii te vor face mai fericit. Doar dacă nu ești foarte inteligent.”

Această afirmație destul de surprinzătoare este susținută de cercetători. Într-o lucrare publicată în British Journal of Psychology, Norman Li și Satoshi Kanazawa explică de ce oamenii foarte inteligenți se confruntă cu o satisfacție mai scăzută în viață atunci când socializează mai des cu prietenii lor.

Ei și-au bazat descoperirile în psihologia evoluționistă, sugerând că inteligența a evoluat ca o calitate pentru rezolvarea provocărilor unice. Membrii mai inteligenți ai unui grup erau mai capabili să rezolve problemele singuri, fără a avea nevoie de ajutorul prietenilor lor.

Prin urmare, oamenii mai puțin inteligenți erau mai fericiți să fie cu prietenii, deoarece îi ajuta să rezolve provocările. Dar oamenii mai inteligenți erau mai fericiți fiind singuri, deoarece puteau rezolva provocările singuri.

Să ne aprofundăm în studiul de cercetare.

Cercetătorii au ajuns la concluzia lor după ce au analizat răspunsurile la sondaj de la 15.197 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Au obținut datele lor ca parte a Studiului Național Longitudinal al Sănătății Adolescentului, un sondaj care măsoară satisfacția în viață, inteligența și sănătatea.

Una dintre descoperirile lor cheie a fost raportată de Inverse: „Analiza acestor date a arătat că a fi în preajma unor mulțimi de oameni duce de obicei la nefericire, în timp ce socializarea cu prietenii duce de obicei la fericire – adică, cu excepția cazului în care persoana în cauză este foarte inteligentă”.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Rosalia anunță un turneu mondial cu noul album „Motomami”

Cântăreața spaniolă Rosalia a anunțat un turneu mondial „Motomami”, care se lansează în Spania, în iulie și acoperă un total de 46 de spectacole în 15 țări din Europa, America de Nord și America Latină și va vedea ea în restul anului. „Motomami” este și al treilea album al Rosaliei, „un album la fel de inovator din punct de vedere muzical așa cum am auzit în ultimul an. O găsește […]

today19 aprilie 2022

0%