Life

Studiu: Oamenii foarte inteligenți preferă să fie singuri

today7 februarie 2023

Fundal

Un studiu de cercetare sugerează că oamenilor inteligenți le place să fie singuri. Oamenii de știință spun că singurătatea reduce anxietatea și te ajută să te relaxezi. Într-o lucrare publicată în British Journal of Psychology, Norman Li și Satoshi Kanazawa explică de ce oamenii foarte inteligenți se confruntă cu o satisfacție mai scăzută în viață atunci când socializează mai des cu prietenii lor.

Ei și-au bazat descoperirile în psihologia evoluționistă, sugerând că inteligența a evoluat ca o calitate pentru rezolvarea provocărilor unice. Membrii mai inteligenți ai unui grup erau mai capabili să rezolve problemele singuri, fără a avea nevoie de ajutorul prietenilor lor.

Prin urmare, oamenii mai puțin inteligenți erau mai fericiți să fie cu prietenii, deoarece îi ajuta să rezolve provocările. Dar oamenii mai inteligenți erau mai fericiți fiind singuri, deoarece puteau rezolva provocările singuri.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat răspunsurile la sondaj de la 15.197 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Au obținut datele lor ca parte a Studiului Național Longitudinal al Sănătății Adolescentului, un sondaj care măsoară satisfacția în viață, inteligența și sănătatea.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primarul Marius Dulce prezintă proiectele care se vor realiza anul acesta

Un procent de circa 64% din suma totală alocată în acest an investiţiilor preconizate a se realiza va fi direcţionat pentru finanţarea obiectivelor cuprinse în capitolele bugetare „Protecţia mediului” (16.433.000 lei), respectiv „Transporturi” (39.955.000 lei), potrivit primarului Marius Dulce. De asemenea, cu fonduri proprii se vor demara în cel mai scurt timp posibil şi proiectele de modernzare străzi în cartierele Măgureni şi Mircea Vodă pentru care au fost aprobate finanţările […]

today7 februarie 2023

0%