Life

De ce rezistă Marele Zid Chinezesc? Secretul este un ingredient alimentar

today26 mai 2022

Fundal

Marele Zid chinezesc este una dintre cele mai importante construcții din istoria omenirii. Britannica susține că nu este vorba despre un singur zid, ci de mai multe ziduri construite de-a lungul a 2.000 de ani și întinzându-se pe mai bine de 21.000 de kilometri.

History ne informează că povestea Marelui Zid Chinezesc datează încă din anul 220 î.H., când Qin Shi Huang din Dinastia Qin și-a dorit un sistem de apărare puternic pentru statul proaspăt unit. A început să consolideze și să combine mai multe ziduri, după care, secole mai târziu, s-a ajuns la o construcție cu adevărat impresionantă, care se poate vedea chiar și din spațiu. Denumit Chang Cheng de chinezi, care înseamnă „zidul lung”, are un diamentru de două ori mai mare decât planeta Pluto, iar cărămizile din care este construit au fost făcute din pământ ars, piatră și lemn.

O supă cu totul specială

Bucata construită în timpul Dinastiei Ming este cea care poate fi admirată astăzi, alte părți din zid neajungând să reziste până în prezent. Totuși cum de a rezistat un zid atâția ani? E posibil să fie vorba despre un ingredient inedit și rezistent, care a fost băgat în componența zidului.

Cei care trăiau în timpul Dinastiei Ming (1368-1644) erau cunoscuți pentru atenția la detalii, creând niște adevărate minunății pe care le admirăm și-n ziua de azi, precum porțelanuri superbe, obiecte din lut și altele. În ceea ce privește construcția Zidului Chinezesc, aceștia au adăugat un ingredient în construcția lui care a contribuit din plin la longevitatea zidului – orezul.

Varul stins a fost ingredientul principal, însă au adăugat și un soi de supă de orez, care a făcut toată diferența. În urma analizei făcute arhitecturii antice, s-a ajuns la concluzia că această supă lipicioasă de orez a fost adăugată mortarului pentru a închega totul perfect.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Rihanna își adoră băiețelul. Este „o mamă incredibilă”, spun apropiații

Rihanna și partenerul său, A$AP Rocky, au devenit părinți pentru prima oară în urmă cu puțin timp. Potrivit TMZ, cântăreața a adus pe lume un băiețel, pe data de 13 mai. Se pare că cei doi artiști sunt extrem de fericiți și se descurcă de minune în ipostaza de părinți. O sursă apropiată cuplului a declarat pentru publicația PEOPLE că Rihanna este „o mamă incredibilă” și că „își adoră” băiețelul. […]

today25 mai 2022

0%