Neobișnuit

De ce se tem pisicile de castraveți

today3 martie 2022

Fundal

Probabil ai văzut videoclipuri cu persoane care își sperie pisicile punând un castravete în spatele lor. Apoi, când pisica se întoarce și vede castravetele, se sperie și sare înapoi, spre bucuria celui care filmează. Prima dată când vezi un videoclip cu o pisică speriată de un castravete, s-ar putea să crezi că este doar o întâmplare.

De ce se tem pisicile de castraveți?

În fapt, pisicile sunt prădătoare. Dar mulți oameni uită că pisicile sunt și pradă. De fapt, pisicile pot fi o specie pradă a multor alte animale. Așa că pisicilor nu le plac ca diferite lucruri să se strecoare pe lângă ele. Acesta este motivul pentru care pisicile au un simț sensibil al auzului, mirosului și vederii. De fapt, pisicile au un simț al mirosului și auzului mult mai sensibil decât câinii.

Dacă pisica ta se întoarce pentru a vedea ceva aproape în spatele ei, care nu era acolo înainte, inițial va fi surprinsă. Această reacție poate fi exacerbată dacă castravetele este așezat în timp ce pisica ta mănâncă și bea sau în timp ce folosește cutia de nisip. Ambele activități vă lasă pisica vulnerabilă. Acest lucru se datorează faptului că în timp ce face alte activități, pisica nu acordă atenție mediului înconjurător așa cum ar fi în mod normal. Să fii uimit de un potențial prădător în timpul oricăreia dintre aceste activități este deosebit de stresant pentru pisica ta.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Smiley: „Acesta e un război pe care nimeni nu vrea să-l ducă”

Smiley a transmis un mesaj în contextul războiului din Ucraina. Artistul se simte copleșit de suferința provocată de acest război, însă crede cu tărie în puterea speranței celor care luptă pentru un libertate. "Mă întreb, de câteva zile, Oare ce o fi in inima unei mame care-și poate privi pentru ultima oară copilul, când știe că pleacă pe front? Oare ce simte o soție care va fi alături de bărbatul […]

today3 martie 2022

0%