Life

De ce trandafirul roșu este simbolul iubirii

today23 ianuarie 2023

Fundal

Trebuie să recunoaștem că trandafirul roșu este cadoul perfect de Valentine’s Day, dar cum a ajuns această floare să fie atât de populară în rândul îndrăgostiților? 

De ce se oferă în dar trandafiri roșii de Valentine’s Day

Obiceiul de a oferi trandafiri de Valentine’s Day are mai multe povești la bază, la fel ca istoria lui Cupidon. Potrivit publicației „Reader’s Digest”, unele spun că primul trandafir roșu a fost creat când zeița Afrodita a fost zgâriată de spinul unui trandafir alb, făcând ca floarea să devină roșie. Alte povești spun că primul trandafir roșu a crescut pe pământul unde s-au scurs lacrimile Afroditei la moartea iubitului său, Adonis. 

Așadar, obiceiul de a dărui trandafiri roșii simbolizează iubirea și renașterea. Conform „Bloom And Wild”, se crede că oferirea unui trandafir roșu intens arată că ești pregătit pentru o relație mai serioasă, pe când oferirea unui trandafir roșu, dar mai deschis la culoare, ar simboliza pasiunea. Ca să păstrezi mult timp trandafirii tăiați, fără să se ofilească, pune o tabletă de aspirină în apa în care vei ține florile și las-o să se dizolve. A doua zi, repetă procedura. 

Ce nu știai despre trandafiri 

Trandafirii au fost găsiți și în mormintele egiptene, ceea ce arată că i-au folosit în ritualurile funerare. Apoi, în creștinism, aceste flori au ajuns să simbolizeze răstignirea și învierea lui Hristos. De asemenea, trandafirii roșii simbolizează și luxul, deoarece, în trecut, vopseaua roșie era scumpă și greu de obținut, după cum informează „Reader’s Digest”. 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Anul acesta încep filmările pentru producția despre viața lui Michael Jackson

Regizorul Antoine Fuqua va regiza viitorul film, „Michael”, bazat pe viața lui Michael Jackson. Filmările vor începe anul acesta, iar filmul va fi produs de Graham King, câștigător al Oscarului pentru „The Departed” (2006) și de trei ori nominalizat pentru „The Aviator” (2004), „Hugo” (2011) și „Bohemian Rhapsody” (2018), care a câștigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun actor pentru Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury. Scris de […]

today23 ianuarie 2023

0%