Life

De se se strică repede smartphone-ul? Ce greșeli faci

today22 mai 2023

Fundal

Telefoanele inteligente sunt printre cele mai dorite gadgeturi, dar odată ce ţi-ai achiziţionat unul, trebuie să fii atent şi la modul în care ai grijă de el.

Smartphone-urile pot avea o durată de viaţă între 2 şi 10 ani, în funcţie de marcă, dar, cel mai important, este modul în care le utilizezi şi cum ai grijă de ele. Dacă îţi vei proteja telefonul, actualizându-i aplicaţiile constant, îl vei ajuta să „supravieţuiască” mai mult, potrivit bestlife.com. Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac şi care pot pune în pericol telefoanele.

Îl expui la soare

Mulţi consideră că este o idee bună să îşi lase telefonul la încărcat, pe un pervaz, în lumina soarelui. De fapt, acest lucru este inutil, deoarece expunerea la soare va încetini procesul de încărcare. De asemenea, ecranul o să absoarbă căldura foarte repede şi o să se deterioreze mai repede. În cel mai rău caz, telefonul s-ar putea supraîncălzi.

Obiectele metalice, cum ar fi: acele, cuţitele sau agrafele de hârtie, pot zgâria zona de încărcare a telefonului şi pot crea probleme. Una dintre cele mai bune opţiuni este să foloseşti o scobitoare, suficient de mică pentru a încăpea în interiorul zonei, pentru a curăţa toate marginile. O altă opţiune ar putea fi un compresor de aer, care va elimina tot praful şi resturile. Evită să suflii cu gura în interior, deoarece respiraţia conţine particule de apă, care pot provoca multe daune.

Nu-l fereşti de picăturile de apă

Unii producători pot spune că telefonul tău este rezistent la apă, însă chiar şi în acest caz, este recomandat să eviţi contactul telefonului cu particulele de apă. În cele mai multe cazuri, expunerea la umiditate îi poate dăuna ecranului, difuzorului şi zonei de încărcare şi poate fi extrem de costisitor, în special în rândul telefoanelor moderne.

Îl încarci noaptea

Producătorii de telefoane mobile spun că este dăunător să îţi laşi telefonul să se încarce, peste noapte. Asta pentru că, telefonul se va opri din încărcare atunci când va ajunge la 100%, iar încărcătorul va rămâne activ, pe toată durata nopţii. De asemenea, majoritatea producătorilor spun că este cel mai bine să îţi încarci telefonul până la 80%, lucru care nu se va întâmpla, dacă telefonul va rămâne conectat la energia electrică toată noaptea.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Documentele necesare eliberării actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Călărași informează cu privire la documentele necesare eliberării actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Acestea sunt următoarele: - cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnată atât de minor, cât şi de părinte/reprezentantul legal; - certificatul de naştere; - actul de identitate al unuia dintre părinţi sau al reprezentantului legal, document cu care se realizează și dovada adresei de […]

today22 mai 2023

0%