Neobișnuit

Detenție voluntară: Civilii stau la coadă pentru a merge într-o închisoare elvețiană

today28 februarie 2022

Fundal

Multe provocări sunt întâmpinate în construirea unei închisori „de succes”. Potrivit Samuels Group, noțiunile preconcepute abundă cu privire la cum ar trebui să arate o unitate de încarcerare. Planificatorii trebuie să ia în considerare și modul în care aspectul va facilita cel mai bine eforturile de reabilitare.

Acestea fiind spuse, aceste instituții nu au reputația de a fi plăcute sau confortabile. La urma urmei, ele sunt cuști umane cu toalete expuse. Poate de aceea este atât de surprinzător că o nouă închisoare din Zurich, Elveția, folosește oameni obișnuiți pregătiți pentru o mică detenție voluntară. Sigur, aceasta sună ca premisa unui reality show de televiziune, dar adevărul este mai ciudat decât ficțiunea.

Elveția are reputația de a crea ceasuri excepțional de precise, dar și cele mai bune din lume. Gândiți-vă la TAG Heuer, Piaget și Rolex. Așadar, când auziți expresia „a face timp elvețian”, probabil că vă gândiți la ceasuri, nu la închisori.

Dar asta nu a împiedicat mai mult de 832 de persoane să depună cereri, sperând să aibă șansa de a petrece câteva nopți într-o nouă închisoare elvețiană. Potrivit autorităților din Zurich, testul pentru șederea în unitate este programat în perioada 24 – 27 martie. Acestea fiind spuse, ei încă lucrează la detalii înainte de a începe să accepte prizonieri falși.

Închisoarea de vest din Zurich este situată la vest de gara centrală a orașului și va găzdui aproximativ 117 persoane în așteptarea judecății și 124 de persoane aflate în „arestare provizorie”. Oficialii nu au anunțat încă câți voluntari vor accepta pentru cursa de antrenament. Pentru a se califica, aceștia trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie pregătiți pentru o experiență realistă de detenție.

La ce ar trebui să se aștepte voluntarii? Pentru început, nu vor plăti nimic și nici nu ar trebui să se aștepte să fie plătiți pentru timpul petrecut în închisoare. Viața de zi cu zi va include trecerea prin proceduri de aport, testarea alimentelor, plimbarea în curte și dormitul într-o celulă. Telefoanele mobile și alte dispozitive electronice trebuie lăsate la ușă la check-in și fiecare voluntar va avea nevoie de autorizație de securitate. Pentru a obține această autorizație, participanții trebuie să treacă printr-un punct de control de securitate similar cu cele din aeroporturi.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ritualurile artiștilor înainte de spectacole

Fie că este o superstiție sau o încercare de a crea un sentiment de normalitate atunci când dorm într-un oraș nou în fiecare noapte, unele dintre cele mai cunoscute trupe și cântăreți din lume se transformă când merg în deplasare la concerte. ROLLING STONES Deși artiștii de la The Rolling Stones au o mulțime de solicitări ciudate cu privire la șederea lor, cum ar fi televiziunea prin cablu sau prin […]

today28 februarie 2022

0%