Neobișnuit

Dorințe ciudate. Păstrarea tatuajelor unei persoane dragi după moarte

today20 iulie 2022

Fundal

Ați lua în considerare păstrarea tatuajului unei persoane dragi care a murit? Devine o solicitare din ce în ce mai frecventă din partea oamenilor. Dragostea pentru tatuaje a lui Chris Wenzel a început când avea doar nouă ani, mătușa lui i-a cerut să-i creeze un tatuaj, unul pe care el a ajuns să-l creeze parțial pe pielea ei.

Când era adolescent, ambele sale brațele erau complet acoperite de tatuaje. Ca adult, a fost un artist de tatuaje respectat care deținea Electric Underground Tattoos Inc, un studio din Saskatoon, Canada.

Îi plăcea să vadă cerneala de pe pielea oamenilor, s-a îndrăgostit de ea”, spune soția sa Cheryl, care acum conduce studioul de tatuaje cu un partener de afaceri.

Chris a murit în octombrie anul trecut de insuficiență cardiacă, după ce s-a luptat ani de zile cu colita ulceroasă, lăsându-i pe ea și pe cei cinci fii ai cuplului singuri. Avea 41 de ani.

Înainte de a muri, a avut o cerere: a vrut să i se păstreze tatuajele.

Doamna Wenzel spune că soțul ei a fost întotdeauna fascinat de corpurile conservate și de alte artefacte similare pe care le-au întâlnit în vizitele la muzee. Apoi Chris Wenzel a descoperit Save My Ink Forever, o afacere de familie cu sediul în Cleveland, Ohio.

I-a spus soției sale: „De ce mi-aș dori să fiu îngropat cu ele?”

Compania, deținută de Michael și Kyle Sherwood, lucrează cu case de pompe funebre din SUA, Marea Britanie și Canada pentru a păstra tatuajele persoanelor care au murit, ca un memorial pentru cei dragi.

Fiind îmbălsămători, eram cel puțin familiarizați cu conceptul de conservare a țesuturilor”, spune Kyle Sherwood. „Dar cu îmbălsămare, acel proces nu este permanent, atât cât ne-am dori să fie. Așa că am început să facem niște cercetări și am amestecat câteva tehnici împreună.A fost încercare și eroare”.

Le-a luat doi ani pentru a-și dezvolta tehnica specifică. „Nu au fost tăiate colțurile. Am vrut să ne asigurăm că facem lucrurile corect și le facem consecvent”, spune el.

La cererea familiei, casa funerară îndepărtează chirurgical tatuajul, un proces simplu, spune familia Sherwood și îl trimite la un laborator pentru conservare înainte de a fi montat și încadrat în spatele unui geam cu protecție UV. Întregul proces durează aproximativ trei luni.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Elton John vorbește despre turneul de rămas bun

Elton John a avut o carieră incredibilă, dar este gata să-și pună în cui pantofii de turneu, după turneul Farewell Yellow Brick Road. Cântărețul englez este pe drumuri de ani de zile, turneul a început pentru în 2018 și este programat să se încheie în iulie 2023. La Săptămâna Muzicii, de la începutul săptămânii, el a mărturisit că deja vede linia de sosire. „Pot să vă spun acum că asta […]

today20 iulie 2022

0%