Actual

Două tinere de la ”Flores Campi” au câștigat cinci premii la Festivalul „Hermannstadt Fest”

today23 iunie 2022

Fundal

A X-a ediţie a Festivalului internaţional „Hermannstadt Fest”, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Sibiu, în Habermann Markt, şi-a desemnat şi premiat câştigătorii duminică, 19 iunie. La manifestarea culturală anuală – care deja a devenit o tradiţie a municipiului Sibiu – au participat peste 100 de tineri din ţară şi din străinătate, scopul festivalului fiind promovarea calităţilor vocale, artistice şi creativ-muzicale ale tuturor tinerilor artişti care au urcat pe scenă.

Centrul Județean de Cultură și Creație a fost reprezentat de copii ai Grupului ”Flores Campi” coordonați de Alexandrina Borandă. Tinerele artiste, Miruna Lică și Veronica Neagu au reușit și de data aceasta să aducă pentru Călărași cinci premii la Festivalul „Hermannstadt Fest” de la Sibiu.

Miruna Lică, în vârstă de 13 ani, a obținut la Secțiunea ”Muzică de divertisment” și Sectiunea ”Adrian Ordean” – Mențiune iar la Secțiunea ”Portret de compozitor-Codrut Croitoru” – Premiul III.

Veronica Neagu, în vârstă de 12 ani, a obținut la Sectiunea ”Muzica de divertisment” – Mentiune iar la Sectiunea ” Portret de compozitor- Codrut Croitoru” – Premiul II.

În acest an, festivalul a cuprins trei secţiuni: muzică tradiţională, muzică de divertisment şi muzică folk (dedicată artistului Valeriu Sterian), dar şi secţiuni speciale – „Dialog între generaţii” (cu subsecţiunile „Portret compozitor Adrian Ordean” şi „Portret compozitor Codruţ Croitoru”), „Remember” (dedicată compozitorului Şerban Georgescu şi artistei Mădălina Manole) – „Cântec pentru Dumnezeu”.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Comuna Grădiștea va beneficia de canalizare

Primăria comunei Grădiștea a finalizat proiectul de canalizare și proiectul stației de epurare. “În cursul lunii Iulie urmează să facem recepția lucrării. Avem nevoie de aproximativ 300 de abonați la canalizare, deoarece este nevoie de un anumit volum de apă să putem funcționa cu stația de epurare. Deocamdată vom demara proiectul canalizării doar în comuna Grădiștea dar vor urma și celelalte sate”, a precizat Primarul Comunei Grădiștea, Vasile Matei. Mai […]

today22 iunie 2022

0%