Life

Drake este cel mai căutat artist pe Shazam

today22 august 2022

Fundal

Pentru cea de-a 20-a aniversare a lui Shazam, aplicația de muzică a compilat o listă cu cei mai căutați artiști și melodii și a constatat că Drake deține titlul de artist de top cu 350 de milioane. Dintre melodiile pe care le-a condus sau la care a jucat, „One Dance” a lui Drake este cea mai căutată piesă cu peste 17 milioane de ascultări.

Shazam a lansat prima versiune în august 2002, când a experimentat cu un serviciu de mesaje text cu sediul în Marea Britanie. Utilizatorii puteau identifica melodiile formând „2580” pe telefonul lor și ținând dispozitivul lângă un difuzor în timp ce o melodie este redată. Li se trimitea apoi un mesaj SMS în care se spunea titlul melodiei și numele artistului.

Shazam avea să apară mai târziu pe magazinul de aplicații în 2008 și și-a lansat versiunea Android în octombrie a aceluiași an. Până în iunie 2021, aplicația avea peste 1 miliard de Shazam-uri pe lună și, începând cu această săptămână, a depășit oficial 70 de miliarde de recunoașteri. Astăzi, platforma veche de 20 de ani se mândrește cu peste 225 de milioane de utilizatori lunari la nivel global.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Toate cele 50 de hituri ale Madonnei pe un singur album

În ultimii 40 de ani, Madonna nu a fost doar regina pop, ci și monarhul domnitor al cluburilor. Ea a acumulat un record de 50 de hituri cu numărul unu în topul Billboard’s Dance Club Songs – ale căror remixuri sunt colectate pe albumul „Finally Enough Love,: 50 Number Ones”. Cu o durată de 220 de minute, albumul este o călătorie amețitoare prin peisajul muzicii dance în continuă schimbare și […]

today22 august 2022

0%