Life

Dua Lipa este dată în judecată pentru utilizarea unei înregistrări din hitul ei, Levitating

today7 august 2023

Fundal

Producătorul muzical Bosko Kante a inițiat acțiuni legale împotriva vedetei pop, susținând că a folosit o înregistrare făcută cu talk box-ul lui în remixuri ale cântecului ei.

Acțiunea în justiție a fost depusă la Los Angeles, Kante considerând că are dreptul la un profit de peste 20 de milioane de dolari din succesul Levitating.

Potrivit Reuters, acțiunea susține că Dua a avut permisiunea de a folosi caseta de discuții pe înregistrarea ei originală, dar nu și pe remix.

De asemenea, susține că Dua a folosit din nou înregistrarea fără permisiune pentru lansări viitoare, inclusiv remixul The Blessed Madonna și o performanță pe care a susținut-o la American Music Awards.

Kante spune că a creat ElectroSpit Talk Box, un dispozitiv purtat în jurul gâtului care poate transforma vibrațiile vocale în zgomote asemănătoare instrumentelor.

Billboard raportează că avocații lui Kante spun că producătorul a făcut „numeroase încercări” de a rezolva reclamația, despre care ei spun că este o „încălcare flagrantă” a drepturilor de autor.

Avocații săi au adăugat că producătorul a întreprins acțiuni în justiție pentru că Dua a arătat „nu dorința de a coopera sau de a accepta responsabilitatea”.

Nu este prima dată când Dua se confruntă cu acțiuni legale în legătură cu Levitating, una dintre cele mai populare melodii ale ei.

Trupa Raggae Artikal Sound System a luat măsuri împotriva lui Dua în martie 2022, susținând că piesa a copiat cântecul din 2017 Live Your Life. Cazul a fost respins în iunie.

Un alt caz, care este încă în curs, i-a văzut pe compozitorii L Russell Brown și Sandy Linzer susținând că Dua a folosit melodia din melodia lor din 1979, Wiggle And Giggle All Night.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Poliția din Las Vegas a renunțat la investigarea lui Cardi B privind lovirea unui spectator cu microfonul

Poliția din Las Vegas a renunțat la investigația care o implică pe Cardi B, care a fost raportată la scurt timp după ce câștigătoarea premiului Grammy a lovit un spectator cu microfonul. Departamentul de poliție Las Vegas a confirmat că acest caz a fost abandonat: „După o analiză amănunțită a acestui caz și cu consultarea Procuraturii Districtului Clark County, acest caz a fost închis ca având dovezi insuficiente. Nu vor […]

today7 august 2023

0%