Life

Ne pregătim organismul pentru vară. Cu ce înlocuim dulciurile

today12 mai 2023

Fundal

Nimeni nu poate rezista dulciurilor, iar în sezonul cald suntem mult mai predispuși la a le consuma, chiar dacă nu ne fac tocmai bine. O înghețată este, însă, greu de refuzat într-o zi toridă, la fel și un suc rece. Creștem, astfel, fără să ne dăm seama, aportul de zahăr din organism, ceea e ne poate crea mari neplăceri.

Fructele de vară pot înlocui cu succes dulciurile și ne oferă un plus de răcorire, mai ales dacă le consumăm reci, ori transformate în înghețată sau în sucuri reci. Căpșunele sunt dulci și parfumate și fără ele ar fi greu să îți imaginezi un start reușit de vară. Consumă-le cu încredere, pentru că sunt nu doar dulci, ci și bogate în vitamine, iar conținutul caloric este mult redus față de o înghețată din comerț, potrivit foodstory.ro. Dacă vrei neapărat înghețată, o poți prepara rapid pasând căpșunele și amestecându-le cu un iaurt ori cu frișcă lichidă neîndulcită și cu câteva picături de vanilie.

Cireșele și vișinele sunt bogate în vitamine și sunt și o bună sursă de hidratare în zilele călduroase, dar pot fi folosite și ca vedete ale unor prăjituri de casă, dacă nu poți rezista tentației; dulciurile preparate acasă sunt mereu mai sigure pentru consum decât cele din comerț. Pepenele, care este vedeta verilor de pe la noi, poate fi consumat ca atare, după ce a fost ținut la frigider, dar poate fi făcut și înghețată pe băț sau transformat într-un shake pasat în blender, alături de 2-3 cuburi de gheață și, poate, de alte fructe delicioase sau doar cu câteva picături de zeamă de lămâie.

O piersică zemoasă și dulce este de zeci de ori mai gustoasă și mai sănătoasă decât orice dulce procesat, iar caisele parfumate și dulci-acrișoare pot fi consumate și ele cu încredere, sub orice formă îți dorești, simple sau în amestec cu alte fructe de sezon, conform foodstory.ro. Când începe sezonul zmeurei sau al afinelor poți să le mănânci ca pe bomboane, cu toată încrederea. Sunt sănătoase, au puține calorii și astfel poți să te bucuri de ele fără a te gândi la kilogramele în plus.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

56 de tineri din toată țara vor urca pe scena festivalului “FLORI DE MAI”

Mai sunt doar două săptămâni până la festivalul concurs “FLORI DE MAI”, care se va desfășura în perioada 25-28 Mai, la Călărași. 56 de copii și tineri din toată țara vor evolua pe scena festivalului care se va desfășura pe stadionul Ion Comșa din Călărași. Conducerea Centrului Județean de Cultură și Creație a pregătit numeroase surprize, atât invitaților, cât și publicului care va asista la acest eveniment. În prima seară […]

today12 mai 2023

0%