Life

Durata somnului contează pentru sănătatea inimii, conform noilor recomandări

today30 iunie 2022

Fundal

Dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a dormi suficient, iată-l: îți poate ajuta inima. Asociația Americană a Inimii a adăugat somnul pe lista de sănătății cardiovasculare. Pe lângă somn, noua listă a păstrat categoriile originale: dietă, activitate fizică, indice de masă corporală, lipide din sânge, glicemie și tensiune arterială.

Durata somnului a ajuns pe listă după ce cercetătorii au examinat noi descoperiri științifice în ultimul deceniu care au descoperit că somnul a jucat un rol important în sănătatea inimii, potrivit dr. Eduardo Sanchez, medic șef al AHA pentru prevenire. „Oamenii care nu dorm suficient au o probabilitate mai mare de lucruri precum obezitatea, hipertensiunea și diabetul”, a spus Sanchez.

Adulții ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore în fiecare noapte, a spus medicul specialist în îngrijire critică pulmonară și somn, dr. Raj Dasgupta, profesor clinic asociat la Școala de Medicină Keck a Universității din California de Sud din Los Angeles. Cu toate acestea, oamenii trebuie să aibă un somn de calitate pentru a beneficia de beneficii, a spus Dasgupta, care este, de asemenea, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Medicină a Somnului.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ricky Martin a fost dat în judecată de fostul manager pentru încălcarea contractului

Ricky Martin este dat în judecată pentru comisioane neplătite de peste 3 milioane de dolari de fostul său manager, Rebecca Drucker, potrivit documentelor legale. Drucker a colaborat cu cântărețul portorican în două perioade separate: din 2014-2018 și din nou din 2020-2022, ceea ce, potrivit lui Drucker, s-a datorat faptului că „viața sa personală și profesională au fost într-o tulburare absolută”. Plângerea depusă la Tribunalul Districtual Central L.A. susține că Drucker […]

today30 iunie 2022

0%