Actual

Echipa SmartLab a bibliotecii județene a vizitat Centrul de robotică „RoboHub”

today23 octombrie 2023

Fundal

Echipa SmartLab, Danube Robotics şi copiii Centrului de zi primire şcolari şi preșcolari Dragoș Vodă, au făcut cunoștință cu roboții Centrului de robotică „RoboHub”, din cadrul Nordic Elite School București. RoboHub este un proiect al Asociatiei E-Civis lansat in anul 2018 în cadrul proiectului altViitor prin care Microsoft Romania a susținut educațiedigitală în România.

Copiii au învățat și s-au distrat cu o serie de roboți, de la cel mai mic robot programabil din lume până la Arduino și brațe robotice.

Roboții folosiți sunt: Ozobot, Micro:Bit, Edison, OhBot și brațul robotic Dobot. De asemenea, ei au avut ocazia să cunoască și să interacționeze cu gașca de roboți: N33-COO, 3-L3-NA, AM-3-L1A și 3-5CU! Echipa Bibliotecii Județene Călărași își dorește să aducă un plus valoare activităților acestei instituții, să investească în educație, să ofere experiențe și timp de calitate petrecut în mod educativ și constructiv.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

10 lucruri înfricoșătoare despre Halloween pe care s-ar putea să nu le știi

Halloween-ul este o perioadă înfiorătoare și distractivă a anului. Tradiția Halloween-ului vine de la Samhain, un străvechi festival păgân celebrat de oamenii celtici. A avut loc în Regatul Unit, Irlanda și nord-vestul Franței. O frică intensă și persistentă de Halloween se numește Samhainofobie. Spre deosebire de sărbătoarea uşoară şi plină de bomboane de astăzi, se credea că o sărbătoare a morţilor este ziua în care porţile iadului se vor deschide […]

today20 octombrie 2023

0%