Actual

Echipa Zoo Călărași a pregătit o expoziție de pictură pentru acest început de an

today18 ianuarie 2023

Fundal

Echipa Zoo Călărași a pregatit ceva special pentru acest început de an. În 2022 gradina a prins culoare prin proiectul “Poveste la Zoo” , un proiect atât de apreciat de călărășeni. Anul acesta este tot despre artă și copilărie.

Așadar, începând de astăzi, 18 ianuarie, ora 11.00, se deschide expozitia de artă ,,Din lumea celor care nu cuvântă”- expoziție de pictură pentru copii realizată în parteneriat cu Atelierul de pictură care își desfasoară activitatea în incinta Scolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Călărași, profesor coordonator Daniela Marinita. Expozitia se desfasoara în incinta Zoo, în hala mică a păsărilor exotice.

Copiii expozanti sunt:

Grupa mica 6-10 ani: Dobre Natalia, Dobre Gabriela, Durbalau Vlad, Marin Marta, Dumitru Sophie, Ilie Sophia.

Grupa mare 10+ ani: Ciuciur Alessia, Corban Alesia, Moise Maia, Albu Denisa, Tudor Evelyn, Suvarov Maia, Gheorghe Maria. Prof. Daniela Marinita: “Am creat Atelierul de Pictură ca fiind locul în care imaginația fiecărui copil prinde viață prin culoare, relaxare și socializare. Si nu numai, pentru ca am avut bucuria de a avea impreuna in fata sevaletului si copilul si mamica, uniti de aceeasi pasiune, pentru ca dincolo de rolul de educatie a simtului estetic, a creativitatii, oricine se poate autodescoperi si armoniza cu sine, activitatea noastra fiind un puternic remediu antistres, de dezvoltare personala sau de dezvoltare a inteligentei emotionale. Am participat impreuna la mai multe concursuri de profil (ultima participare premiata fiind a Maiei Suvarov care a castigat Premiul special in cadrul unui concurs de pictura religioasa la Slobozia), incepand cu 2017 am organizat expozitia ,,Ziua Apei” si ,,Ziua Pamantului” la Muzeul Municipal Calarasi, am avut copii expozanti la expozitiile organizate la Muzeul Dunarii de Jos si ultima expozitie fiind cea din 17 decembrie 2021, la Biblioteca Jud.Alexandru Odobescu.

💌Colaborarea cu Gradina Zoologica Calarasi este una inedita, dar fireasca cumva, deoarece intr-un spatiu tare drag lor, copiilor, acestia vor contribui in felul lor specific, prin arta, la promovarea atitudinii prietenoase cu mediul si animalele. Acest obiectiv de seama al zonei de sud a tarii, una dintre cele mai importante din tara, este vizitat cel mai adesea de copii si putem milita pentru drepturile animalelor, ocrotirea lor, prin arta, prin aceasta expozitie originala, pe care am numit-o ,,Din lumea celor care nu cuvanta””

Expozitia va fi găzduită timp de o luna si jumatate. Ulterior, copiii de la atelier vor realiza lucrari care vor ramâne la Zoo.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Biblioteca Județeană a prezentat o parte din activitățile ce vor fi organizate în acest an

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” Călărași organizează mai multe manifestări cultural-artistice și științifice în decursul anului 2023. Simona Calciu, șef de animație culturală al Bibliotecii Județene Călărași, a prezentat pentru canalsud, o parte din activitățile programate. “În general le gândim pe toate în avans. Începem pe data de 24 ianuarie, și continuăm cu promovarea personalităților, eveniment pe care îl organizăm de fiecare dată. În perioada verii vom avea “biblio-vacanța”. De Mărțișor, […]

today18 ianuarie 2023

0%