Administrație

Elevii din județul Călărași vor beneficia de microbuze electrice

today12 iunie 2023

Fundal

Elevii din județul Călărași vor beneficia de microbuze electrice.

Alături de reprezentanții a 17 primării din județul Călărași am semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean și aceștia, în vederea depunerii spre finanțare prin PNRR a proiectului “Microbuze electrice pentru elevi”.”, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță. Prin acest proiect, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Călărași vor fi dotate cu microbuze electrice, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă și tranziția către mobilitatea electrică.

Finanțarea acestui proiect se va realiza prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în conformitate cu ghidul specific pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor. „Ne dorim pentru copiii din județul Călărași facilitarea accesului la educație inclusiv prin îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.”, a mai spus Vasile Iliuță.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Vicepreședinții Consiliului Județean au participat la Conferința Regiunilor Periferice Maritime

Regiunea Toscana, Italia, a fost gazda Conferinței Regiunilor Periferice Maritime, unde județul Călărași a fost reprezentat de vicepreședinții Consiliului Județean, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea, însoțiți de managerul public Marius Fulga. În perioada 8-9 iunie, în Florența, la Palatul Strozzi, a avut loc un seminar important organizat de CRPM și o serie de sesiuni extraordinare pe diferite teme importante. Aceste acțiuni sunt de o importanță crescută pentru șansa județului nostru […]

today12 iunie 2023

0%