Life

Elon Musk a intrat în Cartea Recordurile pentru cea mai mare pierdere de avere din istorie

today12 ianuarie 2023

Fundal

Elon Musk a doborât oficial recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere personală din istorie. El a pierdut aproximativ 182 de miliarde de dolari (153 de miliarde de lire sterline; 173 de miliarde de euro) din noiembrie 2021, după cum a estimat Forbes, deși alte surse sugerează că ar putea fi de fapt mai aproape de 200 de miliarde de dolari.

Deși cifra exactă este aproape imposibil de stabilit, pierderile totale ale lui Musk depășesc cu mult recordul anterior de 58,6 miliarde de dolari, stabilit de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son în 2000.

Potrivit Forbes, averea netă a lui Musk a scăzut de la un vârf de 320 de miliarde de dolari în 2021 la 138 de miliarde de dolari în ianuarie 2023, în mare parte din cauza performanței slabe a acțiunilor Tesla.

Bazele pe termen lung sunt extrem de puternice. Nebunia pieței pe termen scurt este imprevizibilă”, a scris Musk pe Twitter după ce piața s-a închis pentru anul, la 30 decembrie 2022.

Nenorocirile lui Musk l-au făcut să-și piardă statutul de cea mai bogată persoană din lume în fața lui Bernard Arnault (Franța), fondatorul conglomeratului de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), care are o avere netă estimată la 190 de miliarde de dolari (156 miliarde de lire sterline; 177 de miliarde de euro).

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

58 de participanți s-au înscris la Concursul de interpretare și creație literară Mihai Eminescu

58 de participanți s-au înscris la Concursul de interpretare și creație literară Mihai Eminescu - ediția I, organizat de primăria municipiului Călărași. Ei reprezintă licee și colegii din municipiul nostru: Mihai Eminescu, Danubius, Sandu Aldea, Barbu Știrbei, Ștefan Bănulescu. De asemenea, participă în concurs și reprezentanți ai unor școli gimnaziale: Carol I, Mihai Viteazul, Nicolae Titulescu. Cei înscriși sunt invitați să participe la festivitatea de premiere, care va avea loc […]

today12 ianuarie 2023

0%