Life

Emblema gastronomiei franțuzești este pe cale de dispariție

today12 mai 2022

Fundal

Emblema a gastronomiei franțuzesti este pe cale de dispariție, din cauza epidemie de gripă aviară care a cuprins Europa de câteva luni, potrivit foodstory.ro. În curând, celebrul foie gras (ficat gras de rață sau de gâscă) ar putea deveni doar o plăcută amintire.

Foie-gras, în pericol

Se aşteaptă ca producţia de foie gras din Franţa să scadă cu până la 50% în acest an, deoarece epidemia afectează 80% dintre producătorii de foie gras din ţară. Este o lovitură grea pentru industria restaurantelor, dar și pentru amatorii de foie gras.

Foie gras este un produs tradiţional franţuzesc, o veritabilă delicatesă a uneia dintre cele mai rafinate bucătării din lume. Acesta se face cu ficat de raţă sau de gâscă. Se spune că cel mai bun foie gras se prepară cu ficatul gâştelor din rasa Toulouse. Foie gras de gâscă are o textură mătăsoasă, cu o aromă bogată și subtilă, este foarte sofisticat și fin, aproape cremos. Conform legislației franceze, foie gras face parte din patrimoniul cultural și gastronomic protejat în Franța. Franța este cel mai mare producător de foie gras din lume, deținand 80% din piata mondială, fiind urmată de Ungaria, Bulgaria, SUA și Canada.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Schimbări în bine în comuna Independența pe care primarul a reușit să le facă

Gabriel Rădulescu, primarul localității Independența a câștigat primul mandat în septembrie 2021. Ca orice edil dornic de lucruri bune, acesta spune că depune eforturi pentru a aduce o schimbare în localitatea pe care o administrează. Într-un interviu acordat pentru Canal SUD, primarul vorbește despre primele schimbări pe care a reușit să le aducă de când a ajuns la conducere. “Când am venit la primărie, am găsit echipa de curățenie, salariații […]

today12 mai 2022

0%