Life

Europa pune presiune pe WhatsApp cu privire la colectarea datelor cu caracter personal

today14 iunie 2022

Fundal

Controversa asupra noilor termeni și condiții WhatsApp continuă. A trecut un an, iar Comisia Europeană încă nu a terminat cu aplicația de mesagerie instantanee. Într-o scrisoare adresată aplicației, UE solicită clarificări cu privire la utilizarea datelor personale colectate de WhatsApp.

Poate vă amintiți, în iunie 2021 WhatsApp s-a aflat în centrul unei controverse fără precedent. Cauza ? Termenii și condițiile actualizate și politica de confidențialitate, care ar impune utilizatorilor să partajeze anumite date personale cu Facebook, compania-mamă a WhatsApp.

Aplicația a condus la idee, afirmând că utilizatorii au fost forțați să accepte această nouă politică înainte de un termen limită sau riscă să piardă accesul la aplicație. În cele din urmă, WhatsApp a fost nevoită să-și reconsidere poziția în fața protestelor multor autorități de reglementare europene. Potrivit acestora, această nouă politică a reprezentat o încălcare a Regulamentului general privind protecția datelor.

Și aproape un an mai târziu, Bruxelles-ul evident nu a terminat cu acest dosar. Într-adevăr, Comisia Europeană a trimis o nouă scrisoare serviciului. În această scrisoare, ea cere explicații detaliate cu privire la utilizarea datelor colectate de companie. Mai mult, instituția politică dorește să știe cum contează WhatsApp. Comunică viitoarele actualizări ale termenilor săi de utilizare.

WhatsApp trebuie să își prezinte mai bine modificările de politică

Într-adevăr, legislația europeană a consumatorilor impune ca utilizatorii să fie informați cu privire la implicațiile acestor actualizări și să poată alege liber dacă mai doresc să folosească aplicația. „WhatsApp trebuie să se asigure că utilizatorii înțeleg cu ce sunt de acord și cum sunt utilizate datele lor personale în scopuri de marketing”, a asigurat Didier Reynders, comisarul pentru justiție în cadrul Comisiei.

În ochii Bruxelles-ului, eforturile WhatsApp în acest domeniu sunt încă insuficiente, iar modul în care sunt prezentate și anunțate modificările este încă „o sursă de confuzie pentru utilizatori”. De fapt, WhatsApp a fost rugat să răspundă la următoarele întrebări:

Cum se asigură WhatsApp că consumatorii pot înțelege consecințele acceptării termenilor și condițiilor?

Cum folosește WhatsApp datele personale ale consumatorilor în scopuri de marketing și dacă consumatorii înțeleg că WhatsApp partajează astfel de date cu alte companii Facebook/Meta sau cu terțe părți?

Cum asigură WhatsApp consumatorilor să respingă noii termeni și condiții, mai ales că notificările persistente în aplicație îi determină pe consumatori să accepte modificările respective?

Ce măsuri intenționează să întreprindă WhatsApp în ceea ce privește consumatorii care au acceptat deja condițiile de furnizare a serviciului, considerând greșit că este necesar pentru a continua să utilizeze aplicația?

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Gemenii lui Beyoncé, Sir și Rumi, atrag toate privirile oriunde ar merge

Beyoncé și Jay-Z au cea mai frumoasă familie! Copiii lui Beyoncé cresc repede, iar pe 13 iunie, gemenii Sir și Rumi Carter au împlinit cinci ani. Părinții îndrăgostiți sunt foarte secretoși atunci când vine vorba de a împărtăși fotografii cu familia lor, deși sunt văzuți ocazional la evenimente de mare profil cu fiica lor cea mai mare, Blue Ivy. Deși nu au fost distribuite prea multe fotografii de Beyoncé, bunul […]

today14 iunie 2022

0%