Life

Exercițiile fizice îmbunătățesc starea creierului și a cogniției

today22 iunie 2023

Fundal

Exercițiile fizice sporesc capacitățile fizice și chiar pot schimba aspectul fizic, îmbunătățesc și starea creierului și a cogniției.

Exercițiile fizice cresc fluxul de sânge către creier. Datorită necesității metabolice ridicate, creierul necesită o circulație bună, iar exercițiile fizice îl ajută. O creștere a fluxului sanguin nu este doar extrem de benefică, ci este esențială. Exercițiul induce un flux sanguin bun pentru a furniza toți nutrienții necesari pentru a îndeplini funcția creierului, în timp ce crește, de asemenea, producția de molecule importante pentru funcționarea creierului, inclusiv memoria.

Exercițiile asigură amintiri neprețuite

Oamenii își țin amintirile dragi, dar, în realitate, ne amintim doar o fracțiune din viața noastră. Accesarea amintirilor, notarea lor și împărtășirea cu alții ajută la consolidarea prezenței lor în creier, dar exercițiile fizice îmbunătățesc capacitatea și puterea memoriei.

Exercițiile fizice nu sunt o soluție directă la stres, dar calmează experiența. Este important de menționat că exercițiile fizice nu scad hormonii de stres, dar scade numărul de receptori de stres, care minimizează efectul hormonilor asupra creierului, scăzând impactul experiențelor stresante, spun cercetătorii britanici.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Cadrele medicale din spitalele județului Călărași au fost premiate la Medfest

Peste 500 de cadre medicale și angajați din sistemul medical au fost prezenți la simpozionul "MedFest". Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță împreună cu administratorul public al județului, Bogdan Mihai au organizat la Călărași cel mai mare eveniment de comunicare medicală. A fost prezent și ministrul sănătății, ALEXANDRU RAFILA, rectorul Universității “Carol Davila”, profesor doctor Viorel Jinga, Dr. Florin Zamfir, profesor universitar doctor Cătălina Poiana, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius […]

today22 iunie 2023

0%