Life

Explicația științifică: de ce Cola are un gust mai bun într-o sticlă de sticlă?

today1 iulie 2022

Fundal

Deși a fost deja clarificat faptul că băuturi precum Cola nu trebuie consumate în exces, deoarece pot dăuna sănătății, dacă aveți de gând să faceți acest lucru astăzi, ar fi bine să cumpărați o sticlă de sticlă, potrivit foodstory.ro. Iată ce spune știința. Există multe mărci pe piață, dar rețeta generală include zahăr, uleiuri de citrice, vanilie, scorțișoară și o aromă acră. Bineînțeles, cheia este apa carbogazoasă, iar coloranții și conservanții sunt incluși.

O înghițitură de Cola nu vă va potoli setea, dar cu siguranță vă va da un impuls atunci când ziua pare grea. Este în regulă să beți câte puțin din când în când, dar, de preferință nu împărțiți băutura cu copilul dumneavoastră, – poate cauza probleme grave pentru copii.

De ce Cola are un gust mai bun într-o sticlă de sticlă? Are o explicație științifică

Substanțele acide din acest tip de băuturi răcoritoare sunt pot ajuta chiar la îndepărtarea ruginei sau la albirea gresiei din baie. Desigur că nu vrei să ai așa ceva în stomac în fiecare zi. Dar astăzi nu vom vorbi despre caracteristicile lor, ci despre motivul pentru care Cola are un gust mai bun în sticlă.

Știința a studiat factorii care influențează gustul băuturii: expunerea la căldură, lumina soarelui, timpul de depozitare și chiar ambalajul acesteia. Există tot felul de reacții chimice care vă pot face să vă placă băutura mai mult sau mai puțin.

Atunci când alegeți o cutie de conserve, aluminiul are un polimer care absoarbe o mare parte din gustul zaharat al băuturii răcoritoare, iar o parte din gustul metalului este detectabil; dacă o cumpărați într-o sticlă de plastic, gustul este mai dulce, deoarece lichidul este impregnat cu acetaldehidă.

În cele din urmă, sticla conservă mai bine calitățile băuturii, deoarece interacționează mai puțin cu oxigenul și este mai puțin poroasă decât alte materiale. Așadar, gustul clasic de cola rămâne aproape intact, conform sursei citate.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Radio Voces Campi

Șantierul lucrărilor de modernizare al DJ403 se prelungește

Șantierul lucrărilor de modernizare al DJ403 se prelungește din cauza termenilor contractuali ce nu au fost respectați de constructor, potrivit canalsud.ro. Majorarea prețurilor pentru materia primă a fost încă un motiv pe lista criteriilor, însă nu cel decisiv pentru suspendarea contractului de execuție al lucrărilor. Contractul acestei lucrări va fi denunțat, ajunță șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță. Vorbim despre DJ 403 Mânăstirea-Luica-Şoldanu- Radovanu, un segment de drum aşteptat pentru reabilitare […]

today1 iulie 2022

0%