Actual

Expoziția „Peisajul-o metaforă vizuală”, la Biblioteca Județeană Călărași

today8 iunie 2023

Fundal

Pe 12 iunie, la ora 16.00, în Sala Perspective a bibliotecii județene vor fi expuse pentru iubitorii de artă creații ale artistei bucureștene Claudia Bucur, de profesie medic, o artistă formată sub autoritatea maeștrilor Horea Paștina și Mihai Sârbulescu.

„Apetența pentru armonii cromatice se descifrează în totalitatea compozițiilor, unde lumina abundentă învăluie elementele care îi servesc drept model, creând zone încărcate de luminiscențe și spații aerate, unde ochiul se odihnește, reluându-și sfera interesului său de a observa detalii și întinderi sintetizate din punct de vedere formal, într-o manieră modernă, implicând mai mult expresia, decât fidelitatea subiectului”, mărturisea Ana Amelia Dincă, criticul de artă care a adus-o pe artistă pe meleaguri călărășene. Vă invităm la bibliotecă pentru a descoperi ”o pictoriță care urmărește cu interes tainele naturii, redefinite pe pânză în aspectele lor originare”.

Expoziția va rămâne pe simezele bibliotecii până pe 21 iunie 2023 și va putea fi vizitată în regim muzeal.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

S-a realizat o nouă parcare de domiciliu în municipiul Călărași

Lucrările de modernizare a parcării de reşedinţă din perimetrul cuprins între Aleea Bisericii, în vecinătatea Bisericii Sf. Nifon, şi blocurile G4, G5 şi G6 s-au finalizat, a anunțat primarul Marius Dulce. S-a realizat marcajul rezultând 88 de locuri de parcare, tot în zona respectivă fiind amenajată şi o nouă parcare cu 10 locuri. „În perioada următoare vom organiza şi licitaţia pentru atribuirea acestor locuri de parcare cetăţenilor care locuiesc în […]

today8 iunie 2023

0%