Life

Femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbații, potrivit unui studiu

today24 iulie 2023

Fundal

Un studiu arată că femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbații. A fost realizat de Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough din Anglia.

Creierul femeilor are nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni din rutina zilnică, arată studiul. Femeile lipsite de somn au fost mai predispuse la suferință sau furie, comparativ cu bărbații când s-au odihnit în aceeași timp. Deci de câtă odihnă mai au nevoie femeile? Se dovedește că doar douăzeci de minute de somn în plus pot avea beneficii semnificative. Motivul din spatele acestui lucru este că, în timp ce sunt treze, creierul femeilor lucrează mai mult.

1. În medie, femeile au programe mai aglomerate

Ar trebui să țineți cont de faptul că majoritatea femeilor au un loc de muncă de zi, parțial sau cu normă întreagă, dar au și au grijă de copii. De asemenea, gătind după serviciu, nu este de mirare că femeile ajung să aibă nevoie de mai mult somn.

2. Femeile trec prin mai multe schimbări hormonale

Pubertatea, diferențele lunare regulate de hormoni au toate un efect grav asupra femeilor. Aceasta include, de asemenea, sarcina și menopauza. Disconfortul fizic și durerea sunt un alt motiv pentru care creierul femeilor are nevoie de mai mult somn. În afară de asta, femeile sunt mai predispuse la afecțiuni precum anxietatea și depresia.

3. Multe dintre ele nu se odihnesc suficient

Ca urmare a unei rutine mai solicitante, multe femei nu au parte de odihna de care au nevoie. Dacă aveți copii mici, cunoașteți cerințele creșterii lor și cum trebuie să vă sincronizați cu tiparele lor de odihnă. De asemenea, trebuie să facă curățenie sau să gătească. Bărbații ar trebui să ia în considerare să ajute mai mult prin casă. Mai ales că studiul indică o iritabilitate crescută din cauza somnului scăzut.

4. Lipsa somnului are legături cu creșterea în greutate

Bărbaților nu le este atât de greu să slăbească, precum femeile, în special cele care nu se odihnesc suficient. Femeile obeze au mai multe șanse să fie lipsite de somn, așa că există o legătură între insomnie și supraponderalitate. În plus, hormonul stresului se eliberează în cantități mai mari datorită privării de somn, așadar el duce la un apetit mai mare și la obezitate.

5. Sunt conectate diferit

În comparație cu bărbații, femeile sunt conectate diferit. Conexiunile lor sunt optimizate pentru gândirea analitică și intuitivă. Au tendința de a face mai multe sarcini, iar acest impuls mai mare nu încetinește la fel de repede când vine ora de culcare. Așa că le poate fi mai greu să adoarmă.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Aventura și adrenalina s-au simțit la cote înalte, la RORally Marathon

Evenimentul sportiv, organizat de Primăria Municipiului Călărași și Asociația Club Sportiv Baja 500 Motosport, s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Federației Române de Motociclism (FRM) și Federației Internaționale de Motociclism. A fost singura competiție derulată în România și a patra din întreaga Europă, iar tărâmul călărășean este cel care a găzduit-o! Competiția a adus împreună pasionați de motorsport rally raid și off-road din Europa: Italia, Bulgaria, […]

today24 iulie 2023

0%