Administrație

Fermierii călărășeni s-au întrunit în ședință de lucru

today17 iunie 2022

Fundal

Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală s-a întrunit într-o ședință de lucru, astăzi, 17 iunie 2022, în localitatea Floroaica, din județul Călărași. În cadrul adunării generale, producătorii care fac parte din consorțiu au discutat, printre altele, despre problemele existente la începutul campaniei agricole și despre vânzarea producției agricole. Din cei 91 de membri au fost prezenți 61, potrivit canalsud.ro.

Președintele Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală, Vasile Iliuță, a mulțumit celor prezenți la eveniment. “Bine ați venit la Adunarea Generală a Consorțiului. Aș vrea să vă mulțumesc pentru că ați dat curs invitației noastre. Ați venit și din județul Călărași, și din alte județe”, a declarat Vasile Iliuță. Tot în cadrul manifestării, profesorul Gabriel Popescu, cel care a contribuit la punerea bazelor acestui consorțiu, și-a lansat cartea intitulată “Agricultura în era reformelor”. Autorul spune despre acest volum că este “o poveste despre agricultură, țăran și economie”.

Dragii mei prieteni din Călărași, prima dată am venit aici în 1978, fiind repartizat de facultate pentru o perioadă de 3 ani. Nu știam unde e Călărașiul, Ialomița, Slobozia. Consorțiul în structurile cooperatiste din România este un fenomen prin perenitatea, prin anii pe care îi are. E cea mai veche structură cooperatistă de tip capitalist din România. (…) Oamenii din echipă inițială au fost selectați după criterii de performanță, care sunt sursa energiei perenității consorțiului. Păstrați criteriile de caliate! Sunteti locomotiva exemplului în Călărași și în România. Trei ani am lucrat împreună (…)”, a precizat prof. Gabriel Popescu, înainte să vorbescă despre cartea sa, conform canalsud.ro.

Vasile Iliuță i-a oferit lui Gabriel Popescu o plachetă și albumul județului Călărași, din partea Consiliului Județean. La ședință au participat și colaboratorii fermierilor din domeniul bancar și cel al asigurărilor, dar și secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Ion Găman. Au fost stabilite, cu această ocazie, prioritățile pentru această campanie agricolă, în așa fel încât fermierii să obțină doar beneficii.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Neobișnuit

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au folosit alge pentru a alimenta un calculator

Universitatea din Cambridge a transmis că sistemul are o dimensiune similară cu o baterie AA și conține o specie netoxică de alge albastre-verzi numite synechocystis. Algele „recoltează în mod natural energia de la soare prin fotosinteză”, a spus universitatea. Cercetătorii cred că sistemul „are potențial ca o modalitate fiabilă și regenerabilă de a alimenta dispozitivele mici”. Ei au spus că sistemul a fost realizat din „materiale comune, ieftine și în […]

today17 iunie 2022

0%