Actual

Festival de muzică și artă stradală în București. Când se va desfășura?

today4 mai 2022

Fundal

În perioada 21-22 mai 2022 străzile Ilfov şi Inginer Guglielmo Marconi din Capitală vor fi închise circulaţiei şi vor deveni un veritabil ring de dans. Festivalul de muzică şi artă stradală st.ART 2022 este gândit ca o sărbătorire a bucureştenilor şi a spiritului creativ, potrivit infomusic.ro. Lista de muzicieni care urcă pe scenă este eclectică, de la Bogdan Simion, maestrul lăutăriei reinventate în 2022 până la ROA cu beat-urile sale electronice şi versurile şugubeţe.

Vor mai cânta şi Gramofone, Dobrican, K-L, dar şi Du Mad şi Bross. Artiştii sunt împărţiţi pe parcursul celor două zile de festival: sâmbătă cântă ROA, Du Mav şi Kov, iar duminică îi ascultăm pe Bogdan Simion, Gramofone, Klu şi Dobrikan. Lista nu se termină aici şi vor mai exista şi artişti surpriză. În plus st.ART va fi şi o platformă pentru artă, în toate formele ei. Artişti din scena locală, precum Obie Platon (unul dintre cei mai activi artişti vizuali şi stradali) şi studenţii de la UNArte vor propune cu ajutorul unor instalaţii inedite propria lor viziune asupra oraşului.

Cristina Grigore, co-fondator st.ART a oferit detalii despre conceptul evenimentului:

După o perioadă în care am învățat valoarea prezenței umane, ne dorim să aducem oamenii împreună în cadrul acestei petreceri, punându-le la dispoziție o scenă, pe care să danseze, să se bucure, să se manifeste creativ, să se lase văzuți și admirați. Pentru că st.ART e despre oameni, ei sunt arta orașului.

Vor exista şi food truck-uri pentru gurmanzi: Creperie, VanFruct, Arrosticini, Burger Van, Delici pe Roţi.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Neobișnuit

Vrei să numeri pinguinii? „Oficiul poștal Pinguin” din Antarctica face angajări

Se angajează un ofițer poștal la oficiul îndepărtat din Antarctica. Și dacă te pricepi la sortarea corespondenței, la vânzarea de mărci poștale și la numărarea pinguinilor, acesta ar putea fi jobul potrivit pentru tine. Oficiul poștal din Port Lockroy, cunoscut și sub numele de „Oficiul poștal Pinguin”, este o destinație turistică populară pe insula Goudier, chiar lângă partea de vest a peninsulei Antarctice. Situl istoric primește aproximativ 18.000 de vizitatori […]

today4 mai 2022

0%