Actual

Festivalul Hora Mare revine la Călărași

today27 iulie 2023

Fundal

Centrul Judetean de Cultura si Creație Călărași recrutează voluntari în cadrul Festivalului Hora Mare. “Dacă ai minim 16 ani, ești motivat și ai abilități de comunicare, poți face parte din echipa noastră. Sună acum la numărul de telefon 0242.314 925, sau vino la sediul nostru, și află care sunt condițiile pentru a te înscrie. Cunoașterea și vorbirea limbii engleze reprezintă avantaj în procesul de selecție.”, este mesajul transmis de reprezentanții Centrului Județean de Cultură și Creație.

Evenimentul, cunoscut pe plan mondial, va avea loc pe stadionul Municipal Ion Comșa și va aduce în fața publicului o mulțime de artiști și trupe din întreaga lume.

Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare”, organizat de Consiliul Județean Călărași prin Centrul Județean de Cultură și Creație, se va desfășura în perioada 12 – 16 august pe Stadionul „Ion Comșa”. La sediul Consiliului Județean Călărași a avut loc o primă ședință tehnică cu toți cei implicați în buna desfășurare a evenimentului. Ajuns deja la ediția cu numărul a XXVIII-a, Festivalul Internațional „Hora Mare” este cel mai complex eveniment de folclor, fiind așteptat cu mare plăcere și interes de publicul călărășean. Festivalul promovează diversitatea folclorului internațional, prezentând publicului obiceiurile și bogăția diferitelor culturi, în scopul de a spori dimensiunea interculturală. La această ediție vor fi prezente ansambluri folclorice din Turcia, Georgia, Irak și Mexic dar și artiștii – Georgiana Lobonț, Surorile Oșoianu, Marian Haiducul, Maria Buză și taraful, Ovidiu Homorodean, Lupii lui Calancea.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Doja Cat a pierdut peste 250.000 de urmăritori pe Instagram după ce și-a certat fanii

Potrivit Daily Mail, Doja Cat și-a pierdut peste 250.000 de urmăritori pe Instagram în urma discuției publice cu fanii ei loiali la începutul acestei săptămâni. Pierderea uriașă de pe platforma de socializare vine la câteva zile după ce câștigătoarea Grammy, în vârstă de 27 de ani, și-a certat fanii, care s-au autointitulat „Kittenz”. „Fanii mei nu se numesc bip..bip”, a scris ea pe Threads. „Dacă te numești „pisoi” sau „pisoiaș” […]

today26 iulie 2023

0%