Divers

Fier vs statie de calcat – sfaturi de alegere

today15 noiembrie 2021

Fundal
Nimeni nu isi doreste sa petreaca mai mult timp calcand rufele decat este necesar, iar o statie de calcat poate sa va ajute sa neteziti hainele mai repede si cu mai putin efort. Pretul unei statii de calcat este insa mult mai ridicat, modelele din clasa premium depasind 1000 de lei. In continuare va vom prezenta cand merita sa platiti mai mult mult pentru o statie de calcat si cand este mai bine sa ramaneti la un fier de calcat.

Statia de calcat este mai buna decat un fier obisnuit?

In general, cu cat jetul de abur este mai puternic, cu atat veti netezi mai rapid camasile, pantalonii sau tricourile. Cele mai bune statii de calcat genereaza in general o cantitate de doua ori mai mare in comparatie cu un fier de calcat, fiind ideale daca aveti de calcat un numar mare de rufe in fiecare saptamana. Totusi, jetul de abur nu este cel mai important aspect al unei statii de calcat, ci debitul de abur continuu, pe care il folositi constant. Alte avantaje ale statiilor de calcat sunt presiunea mai ridicata a aburului, greutatea mai redusa a fierului sau volumul mai mare al rezervorului, care permite calcarea unei cantitati mai mare de rufe cu o singura alimentare.

Cand este un fier de calcat mai bun decat o statie?

Fiarele de calcat clasice sunt mai ieftine si mai usor de depozitat. Cele mai bune modele au o presiune si un debit de abur comparabile cu cele ale unei statii de calcat. Chiar daca au preturi mai mari in comparatie cu modelele entry-level, un astfel de fier va va ajuta sa petreceti mai putin timp calcand rufele dar veti depune si mai putin efort. Daca aveti de calcat haine in mod regulat, alegeti un fier de calcat cu o presiune si un debit de abur ridicate dar si cu o talpa cu aluncecare facila, deoarece astfel veti reusi sa eliminati rapid cutele si incretiturile chiar si de pe tesaturile mai groase. Pentru a calcat ocazional cateva haine nu merita sa platiti mai mult de 150 de lei pe un fier de calcat.

Statiile de calcat ieftine reprezinta o solutie?

Majoritatea statiilor de calcat sunt foarte scumpe, ceea ce face ca modelele mai ieftine de 500 de lei sa fie foarte cautate. Totusi aceste statii nu au specificatii tehnice foarte bune, ceea ce nu le face mult mai bune decat un fier de calcat performant.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Afla ce motive ai sa accepti un caine de companie in viata ta

O persoana isi doreste un caine ca sa aiba pe cineva cu care sa vorbeasca si cineva care sa-l asculte si sa-i fie prieten, pentru suflet si pentru ocrotire. Si, de asemenea, ca sa fie cineva prin preajma care sa tina copiii ocupati, sa-i invete responsabilitatea si empatia.  Un caine de companie este o decizie importanta. Inainte de a o accepta, trebuie sa te gandesti de cateva ori. Indiferent de […]

today15 noiembrie 2021

0%