Life

Filmele de groază te pot ajuta să slăbești

today13 iunie 2023

Fundal

Suntem mereu în căutarea modului cel mai simplu de a scădea în greutatea. A merge la sală uneori este un chin. Și dacă ți-am spune că există o modalitate de a arde calorii stând jos și uitându-te la televizor? Ei bine, chiar se poate, potrivit unui studiu.

Cercetătorii de la Universitatea din Westminster au descoperit că vizionarea de filme înfricoșătoare poate ajuta la arderea echivalentului caloric al unui baton mic de ciocolată, potrivit unui studiu comandat de Lovefilm.

În cadrul studiului, cei care vizionează filme de groază de 90 de minute ar putea arde până la 113 de calorii, adică aproximativ aceeași cantitate arsă la o plimbare de 30 de minute. Nu-i rău!

Unele filme au avut mai mult succes la arderea caloriilor decât altele, cu The Shining (184 calorii), Jaws (161 calorii) și The Exorcist (158 calorii) ajungând în primele poziții.

Gândirea din spatele cercetării este că filmele cu sperieturi au crescut ritmul cardiac. „Fiecare dintre cele 10 filme testate determină pulsul în cursă, declanșând o creștere a frecvenței cardiace din studiile de caz”, a spus dr. Richard Mackenzie, specialist în metabolism și fiziologie celulară la Universitatea Westminster.

Pe măsură ce pulsul se accelerează și sângele pompează în jurul corpului mai repede, corpul se confruntă cu un val de adrenalină. Această eliberare de adrenalină cu acțiune rapidă, produsă în timpul unor explozii scurte de stres intens (sau, în acest caz, provocată de frică), este cunoscută că scade pofta de mâncare, crește rata metabolică bazală și în cele din urmă arde un nivel mai ridicat de calorii. .”

Așa că, dacă te simți puțin vinovat că nu ai mers la sală, vizionează un film de groază.

Iată cele zece filme proiectate în cadrul studiului.

1. The Shining: 184 de calorii

2. Fălci: 161 de calorii

3. Exorcistul: 158 de calorii

4. Extraterestru: 152 de calorii

5. Fierăstrău: 133 de calorii

6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorii

7. Activitate paranormală: 111 calorii

8. The Blair Witch Project: 105 calorii

9. Masacrul Texas Chain Saw: 107 calorii

10. [Rec]: 101 calorii

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Proprietarii imobilelor cu peste 10 locatari, verificați de primăria Călărași

Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția Poliția Locală, Serviciul de Gospodărire Comunală și Serviciul Taxe și Impozite, a demarat, în urmă cu trei săptămâni, la inițiativa viceprimarului Liviu Coman, o acțiune de notificare a proprietarilor imobilelor cu peste 10 locatari, înregistrați cu cartea de identitate la acele adrese. Peste 450 de astfel de imobile au fost identificate, în municipiul nostru. Există, de asemenea, și locuințe cu 20, 30, 40 sau chiar […]

today13 iunie 2023

0%