Administrație

Finalizarea proiectelor cu finanţare europeană a devenit o prioritate pentru primarul Marius Dulce

today8 februarie 2023

Fundal

Finalizarea proiectelor cu finanţare europeană prin POR 2014-2020 până la sfârşitul acestui an a devenit o prioritate pentru primarul Marius Dulce. Pe această listă se înscrie şi proiectul „𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧 𝐢̂𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐩𝐢𝐞𝐭𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢” sau „Pietonalul”, aşa cum este cunoscut şi în rândul călărăşenilor.

Lucrările de execuţie ce se desfăşoară în cadrul acestui proiect sunt în grafic, fiind realizate în proporţie de circa 50%.

Până în acest moment au fost executate lucrările privind structura jardinierelor (armare, cofrare, betonare, decofrare).

▶️ În curs de execuţie sunt următoarele: lucrări de terasamente; lucrări de terasamente trotuar; lucrări de demolări / desfaceri; lucrări de canalizare pluvială; lucrări de arhitectură structură terasamente; lucrări de arhitectură structură construcţii; irigaţii canalizare pluvială; lucrări de instalaţii electrice; amenajări peisagere; lucrări de sistematizare pietonală.

Proiectul „𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧 𝐢̂𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐩𝐢𝐞𝐭𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢” este finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane – Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii de emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane relevante pentru atenuare. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 19.12.2019.

Lucrările de investiţie vizează modernizarea platformelor şi aleilor pietonale, modernizarea zonei carosabile, realizarea de fântâni, realizarea de elemente de şedere de tip deck, realizarea spaţiilor verzi, modernizarea reţelei de alimentare cu energie electrică şi de alimentare cu apă şi canalizare, amplasarea de dotări şi echipamente stradale.

Amplasamentul vizat de proiect este format din zona pietonală care se desfăşoară între strada Sloboziei şi strada Dobrogei, precum şi aleile de legătură ale acesteia cu Parcul Central, segmentul din strada Sloboziei cuprins între intersecţia cu strada Bucureşti şi cea cu strada 1 Decembrie 1918 şi segmentul străzii Traian, între strada 1 Decembrie 1918 şi Bulevardul 1 Mai.

Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a fost emis în data de 23.12.2021. Termen de execuţie 19 luni.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Beyoncé a întârziat la premiile Grammy

Beyoncé a pierdut primul ei premiul Grammy din timpul ceremoniei din 2023, care a avut loc pe 5 februarie, iar motivul e… cât se poate de lumesc. N-a ajuns la timp, mașina ei rămânând blocată în trafic! Când interpreta hitului „Break My Soul” a primit premiul pentru „Cel mai bun cântec R&B”, Terius Nash și Nile Rodgers au fugit spre scenă pentru a primi premiul în numele ei. Diva nu […]

today7 februarie 2023

0%