Administrație

Grădiniță nouă în comuna Grădiștea

today16 septembrie 2022

Fundal

Contractul de finanțare pentru proiectul „Construire grădiniță cu program normal, în sat Grădiștea, comuna Grădiștea, județul Călărași” a fost semnat.

Aplicația are ca obiectiv îmbunătățirea standardului de viață din mediul rural, prin dezvoltarea infrastructurii educaționale, și este finanțată din Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar, Operațiunea A.

Astfel, prin construirea grădiniței cu program normal, 60 de preșcolari vor beneficia de activități educaționale desfășurate într-un cadru optim, în condiții comparabile cu cele din zonele urbane, potrivit canalsud.ro.

Din nefericire am întârziat puțin execuția lucrării din cauza majorării prețurilor materialelor de construcții dar până la urmă am reușit să începem lucrarea. Este vorba despre o nouă grădiniță cu 3 săli de clasă iar aproximativ 60 de copiii vor beneficia de această instituție începând cu următorul an școlar. Termenul de finalizare este în anul 2023 dar eu sper ca până vara viitoare să fie gata să putem începe anul școlar viitor într-o grădiniță nouă”, a declarat primarul comunei Grădiștea, Vasile Matei.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

CJ Călărași a finalizat proiectul intitulat “Managementul de risc și protecția la inundații în regiunile transfrontaliere Călărași-Polski Trambesh”

Consiliul Județean (CJ) Călărași a finalizat proiectul intitulat “Managementul de risc și protecția la inundații în regiunile transfrontaliere Călărași-Polski Trambesh”. Prin intermediul acestui proiect, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Barbu Știrbei” al județului Călărași a fost dotat cu echipamente moderne de intervenție. Astăzi, 15 septembrie a.c., a avut loc conferința finală a proiectului. La întâlnire au participat reprezentanți ai CJ și ai ISU Călărași, potrivit canalsud.ro. Prin acest proiect, […]

today16 septembrie 2022

0%