Divers

Hosting VPS pentru site-uri cu trafic intens

today30 iunie 2021

Fundal
Competitia dintre firmele de hosting este mai mare ca niciodata. In ultimii ani, majoritatea companiilor de gazduire ofera solutii rapide, cu stocare ssd sau cloud, partajate sau dedicate, servere private, vps-uri…

Competitia dintre firmele de hosting este mai mare ca niciodata. In ultimii ani, majoritatea companiilor de gazduire ofera solutii rapide, cu stocare ssd sau cloud, partajate sau dedicate, servere private, vps-uri…

A devenit foarte dificil pentru un administrator de site sau pentru antreprenor care vrea sa lanseze un magazin online sau o publicatie online, sa aleaga un serviciu de hosting potrivit necesitatilor si bugetului sau. Sunt foarte multe optiuni de gazduire, din care trebuie sa selectrezi in functie de tipul site-ului si de volumul de trafic estimat.

Cele mai cunoscute tipuri de gazduire sunt gazduirea web partajata (shared web hosting) si gazduirea web dedicata (dedicated web hosting). Exista, insa, si o optiune ce se incadreaza intre cele 2, cunoscuta sub denumirea de vps hosting. Termenul VPS inseamna “virtual private server”. Inainte sa intram in detalii, trebuie sa intelegi ce inseamna un server virtual.

In principiu, vps-ul este ca un server virtual, partitionat dintr-un server foarte puternic. Un server virtual se comporta ca un server dedicat mai mic, cu resurse limitate. Este considerat o optiune buna pentru site-uri cu mult trafic pentru ca este stabil si rapid.

Mai mult, un vps este si eficient ca si cost. Un server de gazduire VPS poate executa toate functiile pe care le executa un server local. Un VPS livreaza mai multe resurse decat unul partajat. Iata o serie de motive bune pentru care sa luati in considerare un server VPS pentru un site cu mult trafic:

Performanta mai buna
Indiferent de numarul de utilizatori ce acceseaza site-ul, acesta se va incarca fara intarzieri, datorita conexiunii si resurselor serverului. Mai mult, activitatea si traficul pe un VPS nu afecteaza in niciun fel performanta altor VPS-uri de pe acelasi server.

Resurse dedicate potrivite
Pentru un site cu trafic ridicat, vei avea nevoie de mai mult spatiu, latime de banda si memorie si de procesor mai puternic. Aceste specificatii sunt garantate de VPS, pentru ca are resurse alocate dedicate, spre deosebire de serviciile de gazduire clasice. Mai mult, se poate instala orice sistem de operare, orice aplicatie si orice plugin este necesar.

Securitate
Site-urile cu trafic ridicat sunt mai adesea tinta spam-ului, a hackerilor si a atacurilor cu virusi sau cu alte metode. Un VPS ofera maximul de protectie, prin faptul ca au firewall propriu si tool-uri de monitorizare. Te poti baza pe securitatea unui server de gazduire VPS pentru datele tale importante.

Backup
Serverele VPS asigura backup periodic ce poate fi restaurat oricand este nevoie. Se poate configura cu usurinta automatizarea backup-ului fie chiar pe server, fie pe alt server sau pe destinatii remote. Cand ai backup, esti sigur ca nu se pierde nimic in caz de erori sau atacuri.

Administrarea mai multor domenii simultan
Folosind un server VPS, poti administra cu usurinta mai multe site-uri. Iti permite control deplin, ai acces la root si diverse aplicatii pentru a administra si imbunatati performanta site-urilor tale.

Pe scurt, VPS hosting este o optiune foarte buna pentru orice tip de site, in special pentru cele cu trafic ridicat. Serverele virtuale garanteaza mult mai multe resurse fara costurile ridicate ale unui server dedicat.

Poti citi aici despre avantajele folosirii unui server VPS pentru seo.

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Aparat de aer conditionat bun pentru un confort termic ridicat

Inca mai stai pe ganduri daca sa achizitionezi un aparat de aer conditionat? Disconfortul termic creeaza reale probleme, mai ales, in sezonul cald, cand temperaturile pot deveni chiar insuportabile. Sigur ca un aparat de aer conditionat bun poate fi eficient si in sezonul rece si poate reprezenta o solutie de rezerva atunci cand apar probleme cu sistemul de incalzire al locuintei. Practic, discutam despre un aparat multifunctional, util in orice […]

today29 iunie 2021

0%