Life

„Ianuarie pe uscat”, o provocare populară în străinătate

today4 ianuarie 2023

Fundal

În străinătate, „Ianuarie pe uscat” este o provocare foarte populară, care se adresează celor care doresc să se simtă în formă, urmând un stil de viață sănătos. Are multe beneficii, inclusiv pierderea în greutate și economisirea de bani. Ce spun experții despre „Ianuarie pe uscat” și ce trebuie să știți despre această provocare dacă doriți să vă reveniți după excesul de mâncare și băutură din timpul sărbătorilor de iarnă.

Ce este „ianuarie pe uscat”

Ianuarie pe uscat” este o provocare foarte populară în străinătate, iar potrivit specialiștilor, cei care o desfășoară se bucură de o calitate înaltă a somnului, economisesc, slăbesc și sunt mai sănătoși.

Această provocare, perfectă după sărbători când mulți dintre noi am mâncat pe săturate, fără a ține cont de nicio regulă, presupune evitarea consumului de vin, bere, lichior și orice altă băutură alcoolică timp de o lună.

1. Îți îmbunătățește sănătatea mintală

Chiar dacă ideea unei sticle de vin după o zi plină de muncă îți atrage atenția, trebuie să știi că nu este cea mai strălucitoare idee. Consumul de alcool este asociat cu multe efecte negative asupra sănătății mintale. Un studiu realizat în urmă cu câțiva ani a constatat o legătură între consumul de alcool și nemulțumirea în viață, dar și cu stresul psihologic. Un alt studiu, de data aceasta în 2021, a găsit o asociere între consumul zilnic de alcool și depresia pandemică.

2. Te odihnești mai bine, ai mai multă energie

Calitatea somnului este, de asemenea, suprimată de alcool, iar nivelurile de energie sunt reduse în timpul zilei. Potrivit cercetărilor, 62% dintre participanții la „Ianuarie pe uscat” au raportat un somn mai bun și un nivel ridicat de energie.

3. Economisești bani

79% dintre femeile și bărbații care au participat la provocare au economisit bani, potrivit specialiștilor.

4. Poti slabi

Studiul mai arată că „Ianuarie pe uscat” te poate ajuta să slăbești și asta pentru că alcoolul conține calorii și este o sursă semnificativă de carbohidrați. Prin urmare, eliminarea lui timp de o lună poate sprijini pierderea în greutate. Aproape 50% dintre participanții la studiu au raportat că au pierdut în greutate în timpul experimentului.

5. Un sistem imunitar mai bun

Potrivit unui studiu realizat în 2015, dacă este consumat zilnic, alcoolul afectează imunitatea, ceea ce nu este deloc bun, mai ales în sezonul rece.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Pe ce a cheltuit Nicolas Cage 150 de milioane de dolari

Viețile celebrităților de la Hollywood par adesea pline de farmec, dar chiar și cele mai mari vedete au făcut câteva alegeri îndoielnice cu banii lor. De la muzicieni la vedete de film, uneori faima și averea duc la cheltuieli dezastruoase. Și Nicolas Cage nu este diferit. Cu un Oscar, o listă impresionantă de merite în filme și un nou copil pe drum, actorul pare să facă tot ce vrea. Și […]

today4 ianuarie 2023

0%