Divers

Importanta serviciilor de deratizare

today14 mai 2021

Fundal
Deratizarea – procesul prin care sunt eliminate rozatarele (soarecii si sobolanii) dintr-un anumit spatiu. Acest seriviciu este unul esential pentru comunitatea in care traim, deoarece acesti daunatori sunt cei care pot atrage, atat probleme de sanatate, cat si pagube materiale.

Deratizarea – succes garantat in eliminarea rozatoarelor

Razatoarele pot fi considerate printre cei mai raspanditi si periculosi daunatori pe care ii intalnim la noi in tara. Este foarte important de stiut faptul ca soarecii si sobolanii traiesc in familii mari, cu pana la 200 de indivizi. Asadar, atunci cand un sobolan sau soarece isi face aparitia, problema poate fi mult mai mare, acolo pot fi ascunsi zeci / sute de indivizi.

Rozatorele prezente intr-un spatiu se pot identifica destul de usor. Pe langa faptul ca acestia pot fi zariti, puteti sa urmariti colturile si zonele de perimetru, acestea sunt zonele pe care le frecventeaza adesea. Excrementele sau urme ale unor deteriori prin roadere, pot fi alte 2 semnale care iti confirma faptul ca te confrunti cu o problema.

In cazul in care ai identificat soareci sau sobolani este indicat sa nu mai astepti si sa apelezi la o firma specializata in servicii de deratizare, mai ales ca acestia se pot inmultii foarte rapid, acesta este singura solutie prin care poti scapa de soareci si sobolani.

Primul lucru pe care poti sa il faci pana la sosirea echipei de deratizare este sa incepi curatenia in spatiul vizat. Este important sa cauti si sa elimini sursele de hrana si apa la care pot ajunge rozatoarele. Acesta este motivul principal pentru care rozatoarele isi fac aparitia si isi fac casa intr-un anumit spatiu.

Cum se realizeaza deratizarea

Principala metoda prin care firmele DDD specializate o utilizeaza in procesul de deratizare al soarecilor si al sobolanilor este cea prin plasarea unor raticide solide in niste cutii speciale, cu 2 sau mai multe intrari. Aceste cutii se plaseaza in zonele in care au fost identificate sursele de apa si hrana, dar si in zonele limitrofe spatiului, acolo pe unde migreaza deseori soarecii si sobolanii.

Aceste cutii faciliteaza hranirea soarecilor si a sobolanilor cu solutiile raticide. Chiar daca multe persoane nu cred, rozatorele sunt destul de inteligente, aceste se hranesc doar daca se simt in siguranta, iar aceste cutii le ofera siguranta de care au nevoie.

Ce este si mai interesant este ca aceste raticide nu actioneaza instant dupa ce daunatorii s-au hranit. Acestea actioneaza la aproximativ 24 de ore din momentul in care s-au hranit. Care este motivul ? Unul chiar foarte interesant: Daca toti acesti soareci si sobolani ar muri in cutie sau in preajma ei, ceilalti daunatori prezenti nu se vor mai hrani din locul respectiv.

Alege dar firmele autorizate DDD

Atunci cand apelezi la o firma de deratizare este foarte important ca aceasta sa fie una complet autorizata. Chiar daca pare greu sa le identifici, majoritatea au website-uri de prezenare, acolo unde isi prezinta toate autoizatiile, portofoliul de clienti, precum si alte informatii care ar putea sa iti fie de ajutor.

Aceste firme DDD autorizate sunt singurele care pot achizitiona acele substante/raticide eficiente in procesul de deratizare, care nu vor pune niciodata viata oamenilor sau a animalelor de companie in pericol.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Piața izolației cu celuloză va înregistra o creștere uriașă în perioada 2021-2026

O scurtă analiză a industriei de izolații termice cu celuloză în Europa. Cel mai recent raport de cercetare privind piața izolației celulozei a adus pronosticuri valoroase privind utilizarea acestor materiale, la nivel global și european. Materialul lansat în primăvara acestui an reușește să încorporeze analiza diferiților factori care sporesc creșterea pieței - oportunități de afaceri, strategii de creștere, restricții și factori determinanți. Atât tendințele actuale cât și etapele istorice din […]

today12 mai 2021

0%