Divers

Imprimante 3D Profesionale : beneficii

today3 martie 2021

Fundal

Imprimantele 3D profesionale se folosesc, în ultimul timp, în mai multe domenii de activitate: design, producţie sau chiar industria dentară. Popularitatea lor a crescut datorită avantajelor pe care acestea le prezintă.

La ce se folosesc imprimantele 3D profesionale?

Imprimarea 3D realizează produse la viteză mare, neavând nevoie de matriţe pentru crearea acestora. În fabricaţia tradiţională, crearea unui anume prototip are nevoie de foarte mult timp din cauza nevoiei proiectării de matriţe. Aceste matriţe nu ies mereu conforme cu planul iniţial.

Imprimantele 3D profesionale se folosesc tocmai în acest sens, ele scutind proiectarea unor matriţe; proiectele se realizează digital, mai apoi acestea fiind imprimate tridimensional. Orice eroare poate fi corectată foarte simplu, prin calculator. În cazul imprimării 3D, o piesă poate fi produsă în câteva zile sau chiar ore, în timp ce în producţia tradiţională fabricarea aceleaşi piese durează săptămâni sau luni întregi.

Beneficiile imprimantelor 3D profesionale

Câteva dintre beneficiile imprimantelor 3D profesionale le-au adus în topul preferinţelor producătorilor din diversele domenii de activitate.

  • Costurile mici: indiferent că este vorba despre o imprimantă 3D de birou sau una industrială, economia cu care acestea vin la pachet este evidentă. O astfel de imprimantă are un consum redus de energie şi este extrem de durabilă. Chiar şi din punctul de vedere al filamentelor folosite, imprimantele 3D sunt econome.

Tot în această categorie intră şi costurile reduse ale forţei de muncă, lucrul cu imprimantele profesionale 3D nefiind greu de utilizat, fiind automatizate într-o proporţie mare.

  • Opţiuni numeroase în alegerea filamentelor: imprimantele 3D funcţionează cu ajutorul filamentelor care sunt compuse din diferite materiale. Producătorii pot alege filamentul potrivit dintr-o gamă foarte largă de produse care variază atât ca preţ cât şi ca fiabilitate.
  • Tehnica strat cu strat: imprimantele 3D profesionale funcţionează pe baza tehnicii de adăugare a materialelor strat cu strat. În prelucrarea tradiţională, orice produs creat trece prin multe etape pentru a se putea declara finit. De asemenea, sunt necesare multe maşinării şi scule pentru fabricare. Toate acestea probleme nu mai există atunci când se foloseşte imprimarea 3D.
  • Sustenabilitate: datorită tehnicii menţionate anterior, risipa de materiale nu există atunci când se imprimă 3D. Tehnica respective utilizează doar cantitatea de material necesară. În plus, producţiile la scară mai mică sunt posibilă fără folosirea tonelor de material sau unui spaţiu mare de plasare a imprimantelor.
  • Libertatea de a proiecta orice produs: în special cele cu fome geometrice complexe. Totuşi, imprimantele 3D profesionale sunt folosite în industrii precum cea dentară, agro-alimentară, design sau producţie.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Ce aranjamente florale sa alegi

Pentru orice ocazie, alege aranjamente florale si bucura-te de cele mai deosebite flori cu Floraria de vis. In orice eveniment aranjamentele florale trebuie sa faca parte din decor, pentru a avea un eveniment de succes si de a fi unul de neuitat. Aranjamentele florale pot fi daruite tuturor persoanelor importante din viata ta si in acest fel le poti arata grija si iubirea pe care le-o porti pentru ei. Formeaza clipe memorabile […]

today1 martie 2021

0%