Administrație

În toamnă, municipiul Călărași va primi primele autobuze ecologice

today19 iulie 2022

Fundal

Proiectul „𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭𝐢𝐢, 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐦𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭” (autobuze, info călători, e-ticketing, staţii călători), este finanţat prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Contractul de finanţare s-a semnat pe 24 februarie 2020. Valoarea totală a proiectului, unul complementar celui ce vizează reabilitarea întregii căi de rulare a transportului public local de pe străzile București și Prel. București, este de 13.276.454,13 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 11.761.992,94 lei (din care 10.201.728,58 lei din FEDR şi 1.560.264,36 lei din bugetul naţional).

Se vor achiziționa 4 autobuze cu sistem de propulsie ecologică și echipamente de ticketing on-board și se vor moderniza stațiile de autobuz de pe traseele 2 și 3 ale transportului public de călători. Stațiile de pe traseul 1 vor fi modernizate prin proiectul ce vizează străzile București și Prel. București. Prin acest proiect se va mai crea o aplicație software destinată informării pasagerilor asupra programului mijloacelor de transport, în stațiile de călători și autobuze urmând să fie amenajate panouri cu aceste informații.

Perioada de implementare a proiectului este de 33 de luni.

Rezultate aşteptate:

Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2/an)

– Valoare estimată pentru primul an de după finalizarea implementarii proiectului – 804,95;

– Valoare estimată pentru ultimul an al perioadei de durabilitate a contractului de finanțare – 1408,45;

Creșterea estimată a numărului de pasageri transportați în cadrul sistemelor de transport public de călători construite/modernizate/extinse (nr.pasageri)

– Valoare estimată pentru primul an de după finalizarea implementarii proiectului – 546;

– Valoare estimată pentru ultimul an al perioadei de durabilitate a contractului de finanțare – 901;

Autobuze achiziționate – 4 buc;

Sisteme de e-ticketing create – 1 buc;

Staţii de transport public modernizate – 36 buc;

📝 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:

📍 Achiziţia a fost realizată pe două loturi:

Lotul 1 (autobuze): Furnizarea este estimată pentru luna octombrie 2022

În pregătire, achiziţie servicii de supervizare, furnizare şi punere în funcţiune a echipamentelor.

Lotul 2: Staţii pentru călători şi echiparea acestora. Contractul s-a semnat în luna aprilie 2022. Începerea furnizării este estimată în luna septembrie, după construirea platformelor staţiilor.

Finalizarea implementării proiectului: Februarie 2023.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

Curiozitate neobișnuită. Megan Fox a ținut morțiș să știe dacă iubitul ei, Machine Gun Kelly, a fost alăptat

De la a-și bea sângele unul celuilalt, până la a-și face găuri în haine pentru a face sex, nu este un secret că Megan Fox și Machine Gun Kelly au făcut lucruri destul de ciudate în timpul relației lor. Atunci nu ar trebui să fie o surpriză că la una dintre primele lor întâlniri, Megan a a vrut să știe dacă MGK a fost alăptat în copilărie. Dar, potrivit lui […]

today18 iulie 2022

0%