Administrație

Începe asfaltarea pistei de biciclete

today15 noiembrie 2022

Fundal

În curând, la Călărași, va începe asfaltarea pistei de biciclete, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene. Primarul municipiului, Marius Dulce, a declarat pentru canalsud.ro că aceasta ar putea debuta săptămâna viitoare.

De miercuri, am înțeles că se mai încălzește și vom începe să asfaltăm. Suntem în grafic, pentru că vrem să ne mișcăm foarte repede și vrem să finalizăm proiectul, așa cum am spus, până în decembrie 2023. Asfaltarea se va finaliza cât mai repede, într-o săptămână ar trebui să se termine. Suntem tot timpul prezenți acolo, încercând să găsim soluțiile economice. Încercăm să mișcăm lucrurile cu viteză destul de mare, pentru a nu bloca aceste proiecte (n.r. proiecte cu fonduri europene), pentru că interesul nostru este să le terminăm și să le punem la dispoziție cetățenilor”, a explicat Marius Dulce.

Asfaltarea are loc în cadrul proiectului “Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate și a intermodalității în municipiul Călărași prin amenajarea unei rețele de piste de biciclete”, derulat pe POR 2014-2020.

Pista de biciclete, care se va întinde pe o lungime de 3.176,14 m și o suprafață de 8.055 mp va fi amenajată în partea de sud a municipiului, pe următorul traseu: Iaz Decantor (legătură cu strada Dropia, zona Mircea Vodă) – Al. Dumbrava Minunată nr.8 – str. Av. Vitalie Zvincu, nr.1 (zona ANL II) – Al. Dumbrava Minunată (zona H2O) – str. Cornişei (Parc Dendrologic și Parc Dumbrava) – traversare str. Eroilor – Bulevardul 1 Mai (Parc Central-zona Jirlău) – str. Sloboziei (zona restaurant Queen)– urmează pista de biciclete prevăzută în proiectul de revitalizare a centrului pietonal – traversare strada Dobrogei – str. Independenței – strada Primăverii, unde se continuă pe pista prevăzută în proiectul modernizării străzii București, cu ieșire spre comuna Modelu.

Pista de bicicletă va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat, dar și locuri de odihnă, pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete. Investiția are o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Expoziție de caricatură la Biblioteca Județeană, pe 17 noiembrie

Joi, 17 noiembrie, la ora 15:00, în spațiul expozițional al Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași va avea loc vernisajul expoziției de caricatură ”NOVEMBER PAIN. Zâmbete și grimase”. În Sala Perspective a bibliotecii vor fi etalate în fața publicului creații ale artiștilor: Jimmy Stănescu, Florian Vâlsan, Petronela Milea, Cornel Ursu-Dobrogea, Mihai Boboc. Sunt așteptați la eveniment utilizatori ai bibliotecii, jurnaliști și cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor […]

today15 noiembrie 2022

0%