Life

Informații uimitoare despre câini pe care probabil nu le știai

today11 august 2023

Fundal

Crezi că știi tot despre câini? Mai gândește-te! Consultă aceste informații interesante pe care poate nu le-ai auzit niciodată:

1. Câinii au simțul timpului. S-a dovedit că ei știu diferența dintre o oră și cinci. Dacă sunt condiționate, ei pot prezice evenimente viitoare, cum ar fi timpul obișnuit de plimbare.

2. Câinele tău este la fel de inteligent ca un copil de doi ani! Te-ai întrebat vreodată de ce copiii de la această vârstă par să aibă o legătură specială cu câinele familiei? Ar putea fi pentru că vorbesc aceeași limbă, aproximativ 250 de cuvinte și gesturi de fapt.

3. Puii dalmațieni se nasc complet albi, își dezvoltă petele pe măsura ce îmbătrânesc.

4. Mângâierea unui câine poate aduce beneficii sănătății tale fizice și mentale. Studiile au arătat că mângâierea unui câine timp de 15 minute poate scădea tensiunea arterială cu 10%, poate ajuta la scăderea sentimentelor de stres, depresie și la combaterea singurătății.

5. Câinii au nasul ud deoarece ajută la absorbția substanțelor chimice parfumate.

6. Bluey, un câine de vite australian, este înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai bătrân câine care a trăit vreodată. Bluey a trăit 29 de ani și 5 luni, între 1910 și 1939.

7. Câinii pot fi dresați să detecteze cancerul și alte boli la oameni. Celulele canceroase eliberează diferite deșeuri metabolice decât celulele sănătoase din corpul uman. Câinii pot fi chiar capabili să adulmece celulele canceroase pur și simplu mirosind respirația cuiva.

8. Trei câini au supraviețuit scufundării istorice a Titanicului în 1912. Doi pomeranieni și 1 pechinez – toți din cabine de clasă I.

9. Ai un câine care suferă de anxietate de separare? Încearcă să-i lași niște haine pe care le-ai purtat. S-a dovedit că parfumul pe care îl lași pe haine îl poate ajuta.

10. Toți cățeii se nasc surzi. Pe măsură ce îmbătrânesc, pot auzi de 4 ori mai bine decât aud oamenii.

11. Câinii nu transpiră, ci gâfâie pentru a se răcori.

12. Ciocolata poate fi foarte mortală pentru câini, deoarece conține teobromină. Câinii nu pot metaboliza teobromina, iar ingerarea de ciocolată ar putea provoca o acumulare grav toxică în sistemul lor, care ar putea deveni fatală.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Se lucrează la parcarea de domicilu din zona blocurilor G10 și G11

Ieri, s-a turnat primul strat de asfalt în parcarea de domiciliu aferentă blocurilor G10 și G11. La finalul acestor lucrări de modernizare vor rezulta în jur de 22 de locuri de parcare, a anunțat primarul Marius Dulce. De asemenea au fost reparate aleile de acces în blocuri. Se are în vedere și reabilitarea parcării din fața blocului vecin, G12, a mai spus edilul.

today11 august 2023

0%