Life

Înghețata îngrașă: mit sau adevăr?

today11 iulie 2023

Fundal

Înghețata este unul din cele mai iubite alimente ale verii. Multitudinea de varietăți, de culori, arome, gusturi și topping-uri, fac ca înghețata să fie irezistibilă oricui! Însa multe întrebări însoțesc consumul de înghețată. De exemplu am dori să știm cu certitudine dacă înghețata îngrașă, dacă este benefică sau nu pentru sănătate, dacă într-adevăr ne face să ne simțim fericiți. Voi ce credeți? Ne simțim mai fericiți dacă mâncăm înghețată?

Înghețata îngrașă: mit sau adevăr?

Ei bine afirmația că „înghețată îngrașă” este și mit și adevăr. Cum este posibil? Diferența o face rețeta. De exemplu dacă alegeți să consumați înghețata făcuta în casă doar din fructe, eventual îndulcită cu miere, sau amestecați iaurt cu fructe, însă fără a adăuga zahăr, margarină sau alt produs nesănătos sau cu conținut ridicat în grăsimi, atunci înghețata devine chiar un aliment pentru cura de slăbire. Conține alimente cu calorii negative (fructe), iar prin temperatura joasă obligă organismul să consume calorii pentru a o încălzi.

Dacă alegeți să consumați înghețată din comerț, chiar dacă pe etichetă scrie că ar conține fructe, totuși este posibil să aibă în conținut și alți aditivi toxici, iar alimentele nesănătoase de cele mai multe ori sunt hipercalorice și îngrașă. Cel mai bine este sa vă procurați forme pentru înghețată, să amestecați la blender câteva fructe cu iaurt și miere și să obțineți o rețetă delicioasă și sănătoasă.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

Istoria neștiută a ananasului. A fost considerat fruct de lux

Ananasul este în topul celor mai ciudate fructe din lume. Acest fruct poate fi dificil de preparat, totuși, merită efortul de a-l curăța de coaja groasă: ananasul este bogat în fibre, vitamina C și are un gust amețitor de bun. Astăzi, ananasul poate fi găsit destul de ușor în magazine sau piețele obișnuite. Cu toate acestea, a fost o vreme când oamenii trebuiau să stea coadă pentru deliciosul ananas și […]

today11 iulie 2023

0%