Life

Instagram a fost amendat cu 405 de milioane de euro de Uniunea Europeană pentru confidențialitatea copiilor

today6 septembrie 2022

Fundal

Meta e gata să plătească o amendă uriaşă, una record pentru compania care deţine Facebook, Whatsapp şi Instagram. E vorba despre suma de 402 milioane de euro, cea mai mare primită de companie până acum şi asta pentru că nu s-a ocupat de setările de privacy pentru copii din aplicaţia Instagram.

Meta a fost amendată cu 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) de către Comisia Pentru Protecţia Datelor din Irlanda pentru modul în care a administrat datele minorilor pe Instagram. E vorba despre o încălcare de GDPR aici, iar aceasta este a doua cea mai mare amendă din istoria legilor europene GDPR şi a treia amendă dată celor de la Meta de către aceeaşi autoritate. Alte detalii despre decizie vor fi dezvăluite pe parcursul săptămânii.

Plângerea Instagram s-a concentrat pe procesarea de către platformă a datelor copiilor pentru conturile de afaceri și pe un sistem de înregistrare a utilizatorilor pe care îl opera, despre care DPC a constatat că ar putea duce la setarea implicită a conturilor utilizatorilor copii la „publice”, cu excepția cazului în care utilizatorul a schimbat setările contului pentru a-l seta la „privat”.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Rihanna a ajutat personalul unui restaurant să facă curățenie după o petrecere

Rihanna i-a ajutat pe angajații de la restaurantul Michelin Caviar Russe să facă ordine după ce ea și un grup de prieteni i-au cerut personalului să rămână deschis după închidere, astfel încât să se poată bucura de câteva gustări noaptea târziu, scrie Page Six. Proaspăta mămică, în vârstă de 34 de ani, era îmbrăcată confortabil în blugi largi, un tricou No Limit Records supradimensionat, o pereche de tocuri cu șireturi […]

today6 septembrie 2022

0%