Administrație

Întâlnire informală la sediul CJ Călărași, pe tema eficientizării serviciului public de salubrizare

today15 iunie 2023

Fundal

Ieri, la cabinetul președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a avut loc o întâlnire informală cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecomanagement Salubris.

✔️ S-a făcut o analiză a stadiului actual al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, precum și a modalităților de modernizare și eficientizare a serviciului public de salubrizare în vederea respectării condițiilor de mediu, a țintelor asumate prin aplicația de finanțare, dar și a necesităților societății.

🤝 La invitația președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță au fost prezenți: Marius Dulce – primarul municipiului Călărași, Costinel Milescu – primarul municipiului Oltenița, Marian Iancu – primarul comunei Mânăstirea, Cătălin Bucur – primarul comunei Perișoru, Gheorghescu Niki – primarul comunei Spanțov și Sandu Manea – primarul comunei Gurbănești, iar din partea A.D.I. Ecomanagement Salubris, Ionel Stănescu – director executiv și Marius Fulga – președintele Asociației.

👉 A fost analizată activitatea desfășurată până în prezent, au fost identificate problemele și modalitățile de soluționare a acestora, precum și nevoile de investiții pe termen scurt, mediu și lung, în vederea optimizării serviciului de management al deșeurilor, dar și a surselor de finanțare din surse atrase a acestor investiții.

🤝 Președintele Vasile Iliuță le-a mulțumit participanților pentru aportul consistent pe care l-au adus acestei dezbateri, generat atât prin prisma experienței administrative cât și a necesităților comunităților reprezentate.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Tratamente pentru combaterea țânțarilor în Călărași

Primăria Municipiului Călărași va efectua, în perioada 20-22 iunie 2023, pe domeniul public al orașului, tratamente de dezinsecție terestre, pentru combaterea țânțarilor. Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 21:00-05:00, în funcție de condițiile atmosferice, fiind posibilă prelungirea perioadei, fapt care va fi comunicat ulterior. Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin.

today15 iunie 2023

0%