Life

Învață să refuzi și o să fii mai fericit!

today30 august 2022

Fundal

Cuvintele au o putere extraordinară. Chiar şi unul singur ar putea să combată anxietatea cu efectele ei: bătăi de inimă accelerate, mușchi încordați, dificultăţi de respiraţie, gură uscată, potrivit clickpentrufemei.ro. Dacă ai spune mai des un anumit cuvânt ai scăpa mai uşor de stres şi de anxietate. Se întâmplă adesea să te lași copleşit de ele, pentru că nu există niciodată suficiente ore într-o zi pentru toate lucrurile pe care vrei să le faci. Devii anxios şi nemulţumit de tine.

Dacă încerci să trăiești viața pentru că ți-e frică să nu pierzi, probabil că îți vei spori anxietatea şi nu te vei putea bucura de ceea ce-ţi place cu adevărat să faci. Eşti epuizat după o săptămână mai grea, dar nu poţi refuza un prieten care se aşteaptă să faci un tort pentru aniversarea lui, poate e mai bine să cauţi un înlocuitor decât să apari la petrecere, dar să fii morocănos şi să strici atmosfera.

Spune „Nu!” mai des!

Pentru a­-ţi îmbunătăți sănătatea mintală şi pentru a avea timp de refacere, obişnuieşte-te să anulezi sau să amâni anumite activităţi, cu atât mai mult cu cât observi la tine semnele extenuării. Nu este uşor să refuzi un prieten sau o rudă, dar cu cât o faci mai des, cu atât te vei simţi mai confortabil cu deciziile tale şi mai puțin anxios. Este un mod sănătos de a pune limite şi de a-ţi spori încrederea de sine, nu doar de a-ţi păstra sănătatea mintală.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Demi Lovato se află de opt săptămâni în Top 10 Billboard cu albumul „Holy Fvck”

Demi Lovato a intrat în a opta săptămână în top 10 cu „Holy Fvck”. „Holy Fvck” este primul album al cântăreței de la „Dancing With The Devil… The Art of Starting Over” din 2021 – un proiect pe care ea a mărturisit recent pentru Alternative Press „nu prea se simțea bine”. Cu rădăcini de rock și pop-punk, albumul cu 16 piese a început pe locul 7, cu 33.000 de unități […]

today30 august 2022

0%