Life

Japonia bate recordul de viteză a internetului, ajungând la 319 terabiți pe secundă

today25 iulie 2022

Fundal

Japonia a anunțat că o echipă de ingineri din cadrul grupului de cercetare al Institutului Național de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (NICT) a atins o viteză record a internetului de 319 Terabiți pe secundă (Tb/s), dublând recordul mondial anterior.

Recordul mondial anterior pentru viteza internetului a fost stabilit în 2020, când inginerii din Marea Britanie și japonezi s-au asociat pentru a transforma o conexiune de 178 Tb/s în realitate. Cu toate acestea, această performanță inginerească este trecută cu vederea de anunțul care aproape dublează vechiul record.

Oamenii de știință NICT au folosit fibre optice, tuburi mici care transmit informații folosind lumină, care sunt necesare pentru a obține înregistrarea. Cablurile obișnuite de cupru nu ar putea suporta astfel de viteze și ar necesita o infrastructură mult mai complexă pentru a funcționa.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

La Călărași va avea loc competiția internațională de rally raid Baja 555 România

În weekend-ul 29-31 iulie, se va desfășura, la Călărași, competiția internațională de rally raid Baja 555 România. Organizat de ACS Baja 500 Motosport, evenimentul rally raid se regăsește în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, al Federației de Motociclism, contează atât pentru East European Tout Terrain Series, cât și pentru Campionatul Internațional ACSI Motorsport. Prin eforturile organizatorilor și ale autorităților locale din județul Călărași, Baja 555 România, ajunsă […]

today25 iulie 2022

0%