Life

Jay-Z se află în fruntea listei celor mai bogați artiști din hip-hop

today1 noiembrie 2022

Fundal

Jay-Z și Sean „Diddy” Combs sunt cei mai bogați artiști hip-hop actuali, conform unei liste întocmite de fostul editor Forbes, Zack O’Malley Greenburg.

Aceste liste au fost destul de previzibile în ultimii ani, dar după cum notează Greenburg, recentele remarci antisemite ale lui Kanye West au determinat multe companii să se retragă din relațiile lor cu el, în special Adidas, și au făcut ca valoarea sa netă să scadă dramatic de la statutul de miliardar. În consecință, „execuția lui de doi ani pe teritoriul cu zece cifre s-a încheiat – iar ierarhia bogăției hip-hop-ului a cunoscut cea mai mare schimbare de până acum”, a scris Greenburg pe substiva lui Zogblog.

Astfel, Jay-Z a revenit pe primul loc pe listă cu un record personal de 1,5 miliarde de dolari, datorită imperiului său diversificat, cu investiții în orice, de la discuri la imobiliare și băuturi spirtoase la startup-uri. Diddy ajunge la statutul de miliardar, iar noul venit Gilbert „Berner” Milam debutează datorită imperiului său de prăjituri cu canabis.

1. Shawn „Jay-Z” Carter (1,5 miliarde de dolari)

Primul miliardar al hip-hop-ului este din nou cel mai bogat, datorită șampaniei lui Armand de Brignac și companiei de divertisment Roc Nation, mize în startup-uri precum linia de lenjerie Rihanna Savage x Fenty și multe altele.

2. Sean „Diddy” Combs (1 miliard de dolari)

Diddy devine al doilea miliardar al hip-hop-ului datorită parteneriatului său Cîroc cu Diageo și primește tequila DeLeón Revolt, împreună cu catalogul său muzical, investițiile în startup și alte active.

3. Kanye „Ye” West (500 de milioane de dolari)

Deși s-ar putea lăuda că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o zi (o altă afirmație îndoielnică), West rămâne foarte bogat, datorită pachetului său de 5% din linia de îmbrăcăminte modelată de 3,2 miliarde de dolari a fostei soții Kim Kardashian, catalogului său de muzică profitabil și Yeezy, linia sa valoroasă de încălțăminte.

4. Gilbert „Berner” Milam (410 milioane USD)

Afacerea de canabis, în plină expansiune, a rapperului din Bay Area, Cookies, vinde 2.000 de produse diferite legate de marijuana în cele 48 de magazine din șapte țări și 20 de state din SUA, după cum notează Greenburg – și, odată cu venirea legalizării în mai multe state, este probabil să devină și mai mare.

5. Andre „Dr. Dre” Young (400 de milioane de dolari)

În timp ce declarația lui Dre că a fost „primul miliardar din hip-hop” nu s-a desfășurat destul de mult numeric (valoarea sa netă a atins un vârf de 800 de milioane de dolari după ce taxele au luat o parte din vânzarea Beats by Dre de 3 miliarde de dolari).

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Lucrările la rețeaua de canalizare în comuna Independența vor începe anul viitor

Comuna Independența este beneficiara a două proiecte europene prin care se vor asfalta două străzi din satul Potcoava dar și pentru înființarea unei rețele de canalizare în comuna Independența. Gabriel Rădulescu, primarul comunei Independența din Călărași aduce precizări legate de aceste proiecte ce se vor derula în comună. “Cu toate că a fost un an greu, am trecut printr-o pandemie, se anuntă că vom trece printr-o criză financiară. Eu sunt […]

today1 noiembrie 2022

0%