Administrație

Liceul Auto va fi renovat energetic

today11 mai 2023

Fundal

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici pentru investiţia în cadrul proiectului “𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞- 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞- 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 (𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭 𝐬̧𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚̆)“.

Convocaţi joi, 8 mai, în şedinţă extraordinară, consilierii locali şi-au dat acordul cu privire la Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico – economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia în cadrul proiectului cu titlul “Renovare energetică moderată a clădirilor publice- Autorităţi locale- Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi (internat şi cantină)“.

În cadrul proiectului, propus pentru finanţare prin apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1-a , Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, se vor desfăşura următoarele lucrări de creștere a eficienței energetice:

Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;

Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;

Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;

Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri;

Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;

Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald;

Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente;

Alte tipuri de lucrări.

Valoarea totală a investiției, (internat și cantina), este de 7.825.368,09 lei, inclusiv TVA, din care C+M este de 6.021.680,19 lei inclusiv TVA.

Obiectiv 1: Cantina. Valoarea totală a investiției este de 1.464.034,61 lei, inclusiv TVA, din care C+M este de 1.256.614,13 lei, inclusiv TVA.

Obiectiv 2: Internat. Valoarea totală a investiției este de 6.361.333,48 lei inclusiv TVA din care C+M este de 4.765.066,06 lei, inclusiv TVA.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

O delegație italiană, în vizită la Consiliul Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a primit vizita unei delegații din comuna Grassano din provincia Matera, regiunea Basilicata, Italia condusă de primarul Filippo Luberto împreună cu doamna Domenica Matera, viceprimar Teresa Sileo Maria, Vincenzo Denisi, consilier cultural Angela Daraio, Enrico Grassano, Laura Bucătariu consilier politică externe și Dartizio CarmeloTommaso. Delegația a sosit la Călărași la invitația primarului comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a […]

today11 mai 2023

0%