Administrație

Loc de joacă pentru copiii din familii defavorizate, în comuna Dragoș Vodă

today20 iunie 2022

Fundal

Primăria Comunei Dragoș Vodă a inaugurat, astăzi, 20 iunie a.c., un loc de joacă destinat copiilor care provin din familii monoparentale sau defavorizate. Spațiul de joacă a fost realizat cu sprijinul primăriei și va deservi Centrul de Zi pentru Primirea Copiilor Școlari și Preșcolari din localitate, după cum ne-a precizat edilul Ion Radu Aurel.

Astăzi, inaugurăm un mic spațiu de joacă la Centrul de Zi, de care vor beneficia copiii centrului, pe perioada vacanței, dar și după perioada vacanței. Sunt mândru că am fost și eu invitat și chiar am emoții pentru acești copii, deoarece își doreau acest loc de joacă. Mai ales că acum este foarte cald, iar copiii nu pot sta înăuntru, așa că au nevoie de acest spațiu de joacă. Acesta este realizat din bugetul primăriei. Suma nu este una foarte mare, este undeva la 7.000-8.000 de lei”, a declarat, pentru Canal SUD, primarul comunei Dragoș Vodă, Ion Radu Aurel.

Coordonatoarea centrului, Amalia Marcu, a afirmat că 29 de copii, din comună, se bucură de consiliere educațională și de o masă caldă.

Primăria a achiziționat un loc de joacă, o trambulină cu sute de bile colorate, leagăne. Avem și baloane cu heliu, dar și muzică. Toate sunt pentru copii. Pentru copii încercăm să facem totul posibil, să le aducem zâmbetul pe buze în fiecare zi, să îi facem să vină de plăcere la centrul nostru de zi. Încercăm să fim aproape de ei și să îi susținem la fiecare pas. Avem înscriși 29 de copii, dar mai așteptăm copii, pentru că avem un spațiu care ne permite 40 de copii. Sunt 29 de copii care vin din familii defavorizate și încercăm să îi ajutăm, astfel încât să nu simtă lipsa posibilităților de acasă. În vacanța de vară, copiii vin dimineața, de la ora 08:00 și stau până la ora 16:00. Pe perioada anului școlar, copiii au învățat în două schimburi, au venit dimineața și au stat până la ora 12:00, iar o parte din ei, de la ora 12:00, până la ora 16:00. În primul rând, copiii își fac aici temele școlare, de asemenea desfășurăm diverse activități, facem diverse drumeții. Copiii primesc dimineața micul dejun, înainte să plece la școală. Apoi îi așteptăm la ora 12:00, când mănâncă prânzul. Și la plecare primesc o gustare din partea noastră. Suntem o echipă frumoasă, iubim ceea ce facem. Copiii sunt foarte veseli, vin de plăcere la noi. Vreau să îi mulțumesc domnului primar, care a fost de fiecare dată alături de noi și ne-a sprijinit în tot ceea ce ne-am propus să facem“, a subliniat Amalia Marcu.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Continuă realizarea proiectelor în comuna Independența

Comuna Independența din județul Călărași are la conducere un primar tânăr care a venit cu dorința de a moderniza și de a dezvolta administrația pe care o conduce. Gabriel Rădulescu, edilul comunei vine cu precizări într-un interviu acordat pentru Canal SUD. “Suntem în construcția unei săli de sport, noi suntem beneficiarul, comuna, sala de sport este construită de către CNAIR. V-am spus chiar luna aceasta am discutat și cu liderii […]

today20 iunie 2022

0%